Cine e politicianul care mănâncă bătaie de la nevastă

Cine e politicianul care mănâncă bătaie de la nevastă
Anul trecut, un studiu făcut de medicii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de la patru spitale din București, a scos la iveală că în cele 3 luni de stare de urgență din primăvară au crescut de 4 ori politraumatismele determinate de agresiuni fizice provenite în urma violențelor domestice. Comparația a fost făcută cu perioadele similare din ultimii 3 ani. Violențele domestice au continuat, dar nu numai femeile sunt cele agresate.

S-a aflat cine e politicianul care mănâncă bătaie de la nevastă. Acesta a cerut și a obținut în instanță un ordin de protecție împotriva soției sale, după ce femeia l-ar fi bătut grav, ultima dată, scrie publicația locală De Brăila.

Protagonistul poveștii este un consilier local din orașul Făurei (județul Brăila). El a fost candidat ProRomania la funcția de primar al localității. Atunci a luat bătaie. Acum a ajuns în fața oamenilor legii ca să nu mai mănânce bătaie. Publicația a intrat în posesia motivării deciziei Judecătoriei Făurei. Apărătorii legii îi interzic femeii să se apropie de soțul său la o distanță mai mică de 50 de metri.

Cine e politicianul care mănâncă bătaie de la nevastă

Gabriel Grigore Mocanu a susținut că, în seara agresiunii, și-a găsit copilul singur acasă. Cei doi au un băiat în vârstă de 9 ani. În timp ce stătea cu cel mic la televizor, femeia, care ar fi fost în stare de ebrietate, a ajuns acasă și i-a cerut consortului să bea împreună.  După ce a fost refuzată, femeia ar fi devenit așa de violentă, încât, pentru a se salva, politicianul a sunat la 112. „A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona feței, gâtului, abdomenului.

În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, se mai arată în documentul obținut de publicația  De Brăila. Politicianul susține că a plecat de acasă de teama soției.

Soția spune că „nu a vrut să-l facă de râs”

Pe de altă parte, în timpul audierilor, nevasta politicianului a susținut că lucrurile stau exact invers. Ea susține că e, de fapt, agresată. Dar că „nu a vrut să-l facă de râs” pe soțul ei. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, femeia a spus că s-a apărat. „(…) Astfel, instanța, cercetând probele, consideră că emiterea unui ordin de protecție împotriva intimatei reprezintă o măsură necesară, proporțională cu scopul urmărit și de asemenea este o măsură rezonabilă prin prisma circumstanțelor cauzei, în lumina probelor administrate.

(…) Instanța va admite cererea privind emiterea ordinului de protecție împotriva intimatei și va obliga intimata ca, pe o durată de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecție, să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de victimă”, a notat judecătorul.

Sursa foto: Pixabay