Cine era bunicul lui Florin Călinescu. Actorul a povestit tot

Cine era bunicul lui Florin Călinescu. Actorul a povestit tot
Florin Călinescu a trecut prin multe drame în viața sa de adult. Recent însă, actorul a dezvăluit că nici copilăria nu i-a fost ferită de necazuri. Cine era bunicul lui Florin Călinescu.

În spatele lungii sale cariere și a luminii reflectoarelor, Florin Călinescu ascunde o mare dramă. Mulți sunt cei care știu că actorul și-a pierdut atât soția, cât și unul dintre cei doi fii ai săi, la diferență de 7 ani unul de celalalt. Însă dramele l-au urmărit pe celebrul actor încă din copilărie. În emisiunea Românii au talent, vedeta a făcut dezvăluiri emoționante despre copilăria sa. Cine era bunicul lui Florin Călinescu. 

O fetiță de 9 ani din Maramureș l-a emoționat pe juratul de la „Românii au talent” vineri seara. Teodora Luca a cântat despre bunicul și străbunicul ei care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Florin Călinescu a fost impresionat de-a dreptul și a povestit o fărâmă din copilăria sa. Reamintim că actorul s-a mutat recent departe de Capitală, în comuna Băbana, în casa părintească. „În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, mărturisea Călinescu anul trecut. 

Cine era bunicul lui Florin Călinescu. A luptat la Stalingrad

Deși tragediile l-au urmărit în viața de adult, acestea nu l-au ocolit nici când era copil. Actorul a povestit că bunica sa a rămas văduvă de tânără, căci și-a pierdut soțul în bătălia de la Stalingrad din în cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta este considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii. Acolo a luptat și bunicul juratului, însă nu a mai apucat să-și vadă soția și cei doi copii mici. A murit pe câmpul de luptă. 

„Aveam 4-5 ani şi mergeam cu bunica la biserică. Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii. Mi-a explicat că în cimitir e doar o cruce pentru că bunicul meu murise la Stalingrad, nu i-au adus rămăşiţele acasă. Abia pe la 17-18 ani am înţeles povestea, m-a emoţionat. Bunica mea a crescut singură doi copii, la țară, cu zâmbetul pe față. Bunicul a plecat la 20 de ani pe front şi aia a fost. Ea a murit la 90 de ani”, a povestit Florin Călinescu în cadrul emisiunii. 

Foto: Facebook