Lui Florin Călinescu nu îi place să vorbească despre cele două drame care i-au marcat viața, una în 2005, când soția sa a murit, răpusă de o boală cruntă, iar cealaltă în 2012, când fiul său Luca a decis să-și pună capăt zilelor, pe fondul unei depresii severe.
În preajma Crăciunului, se pare că actorul a vizitat mormântul soției sale și al fiului, Luca, în Cernica, iar acolo au apărut aranjamente superbe constând în flori, coronițe de brad, dar și lumânări și o cruciuliță cu led. Florin Călinescu le-a construit celor doi un monument din marmură pe care le-a inscripționat numele, dar și cuvintele: ”A fost odată că-n povești, a fost ca niciodată..”
S-a mutat în casa părintească, într-un loc ferit de ochii curioșilor
Sătul de agitația din București, Florin Călinescu a luat o decizie majoră anul acesta și s-a mutat la țară, în comuna Băbana, satul Groși mai exact, acolo unde părinții săi aveau casă: ”În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a declarat celebrul actor, care e cât se poate de încântat de viața liniștită pe care o duce acum.
Pentru cei ce nu stiu, Florin Călinescu avea și un restaurant în București, pe care l-a închis înainte să facă pasul cel mare și să plece din Capitală.
Comuna Băbana, un adevărat colț de rai pentru cei ce caută intimitate. Ion Dolănescu, printre foștii proprietari
Despre Băbana, locul unde s-a mutat Florin Călinescu, nu s-au știut foarte multe. Comuna se află în județul Argeș și este compusă din 7 sate, aflate pe 7 dealuri, printre ele aflandu-se și satul Groși, locul copilăriei celebrului actor. În afară de casa părinteasca și amintirile din copilărie frumoase pe care le are de acolo, pe Călinescu îl leagă de Băbana și o prietenie strânsă cu actualul primar, Bebe Ivan. Printre altele, în comună se află și pârtia de ski Metropol, dar și o biserică veche de peste 500 de ani ce a fost declarată monument istoric în urmă cu mulți ani, încă de pe vremea fostului primar, Marin Popescu.
Conform surselor, comuna a fost prin anii ’90 un adevărat loc de retragere pentru câteva celebrități, printre care și regretatul cântăreț de muzică populară Ion Dolănescu, dar și câteva personalități din domeniul artistic și media, precum și o serie de oameni de afaceri bucureșteni ai vremii, care au căutat un loc retras și ferit unde să evadeze în weekend-uri. Despre toate acestea, într-un material viitor.
Cele mai fabuloase locuri în care își petrec vacanța bogații lumii. Turismul subacvatic, o nouă modă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook