Cele mai fabuloase locuri în care își petrec vacanța bogații lumii. Turismul subacvatic, o nouă modă

Cele mai fabuloase locuri în care își petrec vacanța bogații lumii. Turismul subacvatic, o nouă modă
În timp ce unii visează la plaje îndepărtate sau la munți și jungle din ținuturi exotice, alții caută noi și noi metode de a petrece vacanțe originale. În acest sens, se pare că sunt la mare căutare experiențele sub apă.

Pentru cei ce sunt încântați de ideea de a petrece o vacanță în compania peștilor și a altor vietăți subacvatice există acum soluția. Nu vorbim de experiențe de scufundări, ci de adevărate destinații turistice unde puteți dormi, mânca sau merge la spa sub apă. Mai jos vă prezentam câteva sugestii de escapade sub apă, în cazul în care v-ați plictisit de clasicele hoteluri pe plajă și destinații exotice. 

Resort în mijlocul Oceanului Indian

Sursa foto: Facebook

Camera subacvatică din stațiunea Manta de lângă insula Pemba din Tanzania a fost realizată în patru ani și a costat aproape 400.000 de lire sterline.

Un sejur aici este o șansă extraordinară de a experimenta Oceanul Indian. La cazare se ajunge cu ajutorul unei bărci, iar drumul durează aproximativ 2 minute. Uneori, o caracatiță se poate prinde de fereastră, iar alteori s-ar putea să vedeți un rechin care alunecă pe lângă. Puteți să faceți plajă sau să vă uitați la stele, pe o punte de deasupra camerei în care veți dormi. Costul unei nopți de ședere este de aproximativ 1370 de lire sterline, fiind necesară o ședere de minim 3 nopți. 

O noapte în acvariu la The Palm, în Dubai 

Sursa foto: Facebook

Pentru iubitorii acvatici  The Palm din Dubai are două apartamente subacvatice de lux, Poseidon și Neptun, într-un acvariu pe o insulă artificială. Fiecare locație subacvatică vine înconjurată de sticlă specială care se schimbă în întuneric la simpla atingere a unui buton dacă doriți o pauză de la toate creaturile subacvatice, care sunt în număr de 65.000. Vă puteți chiar bucura de o baie cu privirea spre acvariu (vi se oferă un gel de baie cu infuzie de aur).

Apartamentele sunt pe trei niveluri, permițându-vă să fiți deasupra apei și să vă bucurați de vederea de sus a acvariului. Aparent, Kim și Khloe Kardashian se bucură de aceste apartamente când vizitează Dubai. Prețul pentru o noapte începe de la 5500 de lire sterline. 

Restaurant și hotel, la 5 metri adâncime în Maldive 

Sursa foto: Facebook

Conrad Maldive de pe insula Rangali găzduiește singura proprietate subacvatică înconjurată de sticlă din lume, numită Muraka. Este pe fundul oceanului, la cinci metri sub apele limpezi ale Maldivelor. Muraka, adică corali în limba locală Dhivehi, poate găzdui până la nouă persoane.

Este una dintre cele mai scumpe nopți din Maldive, aproximativ 9000 de lire pe noapte, dar oferă și o piscină infinit în cazul în care vă plictisiți de peisajele subacvatice.  Conrad Maldives deține, de asemenea, primul restaurant subacvatic din lume, la cinci metri sub apă, deschis în 2005.

Spa la adâncime 

Sursa foto: Facebook

Singurul centru spa subacvatic din lume se găsește la Huvafen Fushi, de asemenea, în Maldive. Dacă doriți să vă distrați în timp ce sunteți masat, atunci acesta este locul pentru a vă răsfăța într-o stare de vis marin complet fericită. Tratamentul lor cel mai popular este ”Visul subacvatic”, 90 de minute de relaxare pură care provoacă somnul, timp în care admiri vederea peștilor și a coralilor din habitatul albastru clar. Centrul spa este accesat de o scară care te duce la opt metri sub nivelul mării.

Este o destinație vânată de celebrități precum Liz Hurley, Kate Moss și Naomi Campbell. Preturile încep de la 799 lire sterline pentru un bungalou cu piscină, iar un masaj de vis subacvatic costă 245 de lire. 

Ia din tabloul lui Matisse prinde viață. Vedeți cum, la TVR 1

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp