Cine este și ce știe să facă bona spaniolă a familiei Cambridge, femeia după care vor plânge micii prinți

Cine este și ce știe să facă bona spaniolă a familiei Cambridge, femeia după care vor plânge micii prinți
 Odată cu mutarea la Adelaide Cottage, cei trei prinți ai familiei ducilor de Cambridge vor rămâne fără bonă. Părinții, prințul William și soția sa, Kate Middleton, au decis că fiii și fiica lor trebuie să ducă o viață cât mai apropiată de cea a oamenilor obișnuiți.

Ei se vor muta, pentru următorii ani, la țară, în Adelaide Cottage, aproape de palatul Windsor, unde locuiește Regina Elisabeta II. Casa e mică, nu mai are încăperi pentru servitori. Și nici pentru bonă.Până acum, ducii de Cambridge au fost ajutați în creșterea copiilor de o bonă spaniolă, specializată pentru această meserie în Norland.

Cine este bona spaniolă a ducilor de Cambridge

Bona spaniolă Maria Borrallo s-a născut la Madrid, dar a crescut în Palencia, în nordul Spaniei. Ea a fost angajată de cuplul regal pentru a-i ajuta să aibă grijă de George, Charlotte și Louis. Este absolventă a prestigioasei școli de bone Norland College și se spune că a fost poreclită Santa – sfânta în spaniolă – de către cei apropiați când era mică.

Prietenii din orașul ei natal au povestit jurnaliștilor că ar fi devenit călugăriță dacă nu ar fi ajuns să își urmeze pasiunea de a avea grijă de copii, scrie Daily Mail. Stilul ei de viață auster a făcut-o candidatul perfect pentru a deveni slujitoare a lui Dumnezeu, au spus ei. Fratele ei, Luis, a urmat calea religioasă, fiind hirotonit diacon în 2011.

Norland English College, școala de viitoare Mary Poppins

De peste 100 de ani la  Norland English College se instruiesc bone pentru prinți și prințese. Acestea sunt capabile să crească prinți și prințese oriunde în lume, și, după stagiul de trei ani, își găsesc joburi peste tot în lume. Maria Borrallo, care a studiat aici, se ocupă de copiii prințului William și Kate Middleton. Colega ei are grijă de copiii lui Mick Jagger. Iar salariile sunt pe măsura grijilor:  câștigurile bonelor de la Norland ajung la 75 de mii de lire sterline pe an.

De ce se plătesc bonele regale genul acesta de bani? Există mai multe motive. În primul rând, aceaste bone sunt exemplare, foarte asemănătoare cu Mary Poppins din filme: sunt întotdeauna îmbrăcată frumos într-o rochie uniformă, cu cizme maro de un anumit model. În plus, în garderoba lor există o haină maro cu o croială clasică și o pălărie rotundă; pentru fiecare zi – un pulover, pantaloni bleumarin, un tricou albastru și o jachetă.

Părul bonei este întotdeauna legat într-un coc îngrijit: fără bucle luxuriante, doar coafuri netede. Bonele pot purta doar cercei modești, cu șuruburi, nu există bijuterii și bijuterii strălucitoare, ceasurile de mână sunt, de asemenea, interzise. Machiaj luminos? În nici un caz, un minim de produse cosmetice. Manichiură numai fără lac și chiar fără un strat incolor. Mănuși și colanți – se poartă tot anul. Dar aceasta este doar „acoperirea”.

Când o bonă este în uniformă, adică la serviciu, nu are dreptul nici măcar să se apropie de chioșcuri sau cafenele care vând mâncare rapidă. Nu ar trebui să mestece gumă, să asculte muzică cu căști, să vorbească la telefon și nici să cumpere alcool, dezvăluie Healthyfoodnearme.com.

Ce cunoștințe învață o bonă la școala de elită din Norland

Pe parcursul a trei ani de studiu în Norland, bona primește toate cunoștințele necesare despre dezvoltarea socială și psiho-emoțională a copilului. La urma urmei, este responsabilitatea ei să stabilească contactul cu bebelușul. Știe totul despre dezvoltarea timpurie a unui bebeluș și nu doar în teorie. Și, desigur, știe să-l distreze fără nici un desen animat, prin jocuri, puzzle-uri, activități active.

Colegiul oferă studenților săi toate practicile necesare. O viitoare bonă poate fi trimisă la un spital pentru copii sau la o școală pentru copii cu nevoi speciale, ca să învețe. Înfășarea, hrănirea cu biberonul sau îngrijirea unui bebeluș alăptat, schimbarea scutecelor, scăldatul, observarea primelor semne ale unor posibile boli – toate acestea se află în arsenalul de cunoștințe și abilități al bonelor regale.

Super bona regală se comportă ca un agent secret

Bona, desigur, știe să gătească mâncare sănătoasă, echilibrată și sănătoasă și chiar în funcție de vârsta copilului. Știu totul despre alergiile alimentare și modul în care diferențele culturale din diferite țări afectează dieta. Acest lucru este important, deoarece familiile din Emiratele Arabe Unite, de exemplu, fac cozi pentru bonele din Norland. Familii foarte înstărite. Mai mult, bona este e capabilă să organizeze o petrecere pentru copii: de la pregătirea dulciurilor până la decorarea unei camere.

Bona regală trebuie să poată coase. Dar cel mai uimitor lucru este că are și abilitățile unui super agent. Bona este un șofer de mașină excelent, chiar și în condiții meteorologice dificile. Este capabilă să ascundă copiii de paparazzi enervanți – să-i conducă pe furiș în mașină sau să eludeze supravegherea. Bona este capabilă să lupte împotriva posibililor răpitori, cunoscând inclusiv tehnici de luptă. Știe totul despre securitatea cibernetică, iar un copil, chiar și în lumea digitală, este protejat de orice nenorocire, mai arată sursa citată

Cum a devenit Maria Borrallo bona micilor prinți

La această școală de super bone a mers Maria Borrallo, bona familiei de Cambridge. Născută la Madrid, dar crescută în Palencia, ea este a doua dintre cei mai mari patru copii ai tatălui inginer, Luis, care a murit de cancer, și ai mamei profesoare, Maria Teresa. În copilărie, a frecventat regulat biserica împreună cu restul familiei sale.

Maria Borrallo a părăsit Spania pentru Marea Britanie în urmă cu mai bine de 20 de ani, după ce a absolvit studii pentru a intra în învățământ. Cu toate acestea, ea se întoarce la Palencia pentru a-și vedea familia ori de câte ori are ocazia. Unul dintre ceilalți frați ai ei, Ignacio, predă elevilor particulari din zonă vioară și violă.

El se laudă într-un CV online că este unul dintre cei mai căutați profesori de vioară și violă din regiunea Castilia și Leon din Spania, cu peste 20 de ani de experiență la conservatoare și școli de muzică din țara sa natală și din Canada. Fratele său mai mic, Pablo, profesor, locuiește și lucrează în sudul Franței.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail