Înainte de a exista horoscop pe Instagram, exista Susan Miller. Cine este strămoșul astrelor

Înainte de a exista horoscop pe Instagram, exista Susan Miller. Cine este strămoșul astrelor
Dacă rețelele de socializare au introdus un nou val de interes pentru astrologie, atunci Susan Miller este strămoșul astrelor. Site-ul ei, Astrology Zone, a fost lansat în 1995 ca unul dintre cele 23.000 existente.

Cine este strămoșul astrelor. Atunci când 41% dintre oameni nici măcar nu auziseră de internet, Susan Miller posta pe site-ul Astrology Zone. Utilizatorii săi erau 80% bărbați. Cei mai mulți dintre acei bărbați considerau astrologia ceva imaginar, în cel mai bun caz. De 25 de ani, Susan Miller le-a dovedit că greșesc.

În copilărie, Susan Miller a studiat astrologia sub îndrumarea mamei sale. Luptând împotriva unor bolil cronice, a petrecut mai mult timp la cabinetul medical decât la școală. Așadar, „i-a fost foame” să învețe. La început, i s-a permis doar să citească diagramele prietenilor sau familiilor, apoi numai cu mama ei prezentă. 

Mama ei i-a prezis că va scrie în mediul online

Atunci când era mică, mama ei i-a spus că într-o zi își va face viața scriind, folosind o nouă tehnologie care se mișca prin aer. Ea a fost atât oracolul, cât și muza lui Miller. Aveau să treacă ani înainte ca profeția ei să se împlinească. Între timp, ea a urmat o școală de afaceri de la NYU și a continuat să devină un agent de fotografie comercială de succes. 

Când a lansat Astrology Zone, ea publicase o carte de astrologie cu zilele de naștere celebre. Atunci, astrologia era încă originea cărților și a rubricilor din ziare. Dar Miller știa că Internetul este viitorul și ea și-a dorit să intre acolo.

O întâlnire cu directorii web de la Time Warner a schimbat totul. Voiau să creeze horoscopuri zilnice scurte pentru femei, cu o sută de cuvinte fiecare. Acolo i s-a spus că „oamenii vor să citească scurt și rapid online”. Miller a refuzat, spunând că „scurt este rău”. 

„Scurtul este confuz. Și de ce să îi lăsăm pe bărbați afară? În Mesopotamia, unde astrologia și-a luat originea, a fost odată singura sursă de informații a regilor”, spune ea.

Șefii ei erau sceptici, dar Miller și-a întâmpinat îndoielile ca și cum ar trece peste toate obstacolele. Cu tenacitatea infatigabilă a unui newyorkez nativ, cu un talent pentru asocierea liberă și cu entuziasm.

A strâns peste 11 milioane de vizitatori unici

Cine este strămoșul astrelor. Sussan Miller. Time Inc. a creat un site pentru ea pe pagina sa de destinație, Pathfinder, unul dintre primele site-uri web corporative de pe Internet. Două decenii și jumătate mai târziu, Miller atrage 11 milioane de vizitatori unici pe an pe AstrologyZone.com, unde cititorii fideli consumă peste 30.000 de cuvinte pe care le scrie pentru horoscopul lunar al fiecărui semn.

Interesul în astrologie a fost întotdeauna acolo. Internetul, rețelele sociale, tocmai l-au democratizat. Miller a înțeles nu numai cât de flămânzi sunt oamenii pentru a cunoaște propriile vieți, ci și ceea ce înțeleg oamenii în mod intuitiv. Puterea mărcii personale, a conținutului direct livrat publicului cu o voce originală i-a cucerit. Verbozitatea a devenit semnătura ei.

„Nu m-am născut cu bani din familie sau cu conexiuni. Dar, băiete, Dumnezeu mi-a dat energie și asta este o mare resursă naturală. Nu cred că acest timp este obiectiv mai greu decât oricare altul din istorie. Interesul pentru astrologie a fost întotdeauna acolo. Este o dorință umană de bază de a înțelege haosul”, spune Miller. 

„M-am gândit că acesta este centrul universului”

La trei ani de la debutul online, ziua ei de naștere a căzut în timpul unei eclipse și a știut că schimbarea era la orizont. Ea a spus că: „Dacă sunteți concediat în timpul unei eclipse, nu încercați să vă recuperați slujba”. A primit apelul că Time se vinde și a avut termen până la sfârșitul anului 1998 să plece. 

„Oamenii cred că risc. Neadevarat. Oamenii de afaceri nu înțelegeau astrologia și am simțit că trebuie să o păzesc. Îmi amintesc acele zile de început. M-am gândit că acesta este centrul universului”, povestește ea. Până atunci, site-ul ei avea cinci milioane de pagini afișate pe lună. 

În timp ce tehnologia a făcut astrologia mai accesibilă, Miller se plânge de câți practicanți online nu sunt instruiți clasic. „Nu este important doar învățarea sistemelor matematice. Trebuie să marineze. Trebuie să trăiești cu asta. Trebuie să vezi ciclurile.

Marea Mutație

Una dintre cele mai mari schimbări ciclice din viața noastră despre care vorbesc astrologii vechi și noi, instruiți și autodidacti este Marea Mutație. O Conjuncție planetară care se întâmplă la fiecare 200 de ani când Jupiter și Saturn se unesc într-un element nou. La 21 decembrie 2020, când Jupiter și Saturn se aflau la o distanță de numai 0,1 grade pe cer, s-au întâlnit într-un semn aerian, Vărsător (de asemenea, semnul geniului). 

Pentru prima dată începând cu 1408, introducând o epocă egalitară când vechea putere structurile se sfărâmă și informația curge liber. La rândul lor, cunoștințele și contribuțiile comunității devin mai importante decât rangul sau posesiunile.

În același mod în care cultura împinge înainte, ciclurile astrologice se bazează pe pașii anteriori: „Nu este un ecou al trecutului. Fiecare ciclu este un progres care ne duce mai departe într-un mod de pionierat”.

Rețelele sociale reflectă lumea

Acestea fiind spuse, există o paralelă neobișnuită între acum și 1980, când Saturn și Jupiter au fost scurt conectați într-un semn de aer (înainte de a se întoarce pentru a-și termina ciclurile prin semnele pământului).

„Bebelușii născuți între 1975 și 1985 au acest lucru în ADN-ul lor. Sunt familiarizați cu asta. Se simt confortabil cu asta. Ne vor conduce în epoca următoare. Există ceva indigen în oameni pe care pur și simplu nu vrem să nu-i mai învățăm. Și Internetul ne permite. Și social media ne ajută. Știu că există o parte proastă a rețelelor sociale. Dar rețelele sociale reflectă lumea. Latura bună a rețelelor de socializare este atât de superlativă încât merită să treci prin părțile accidentate”.

Așa cum a îmbrățișat tehnologii de vârf pentru a-și îndeplini scopul vieții în urmă cu 25 de ani, s-ar putea să ne reunim pentru a construi o lume pe care nici măcar nu ne-o putem imagina încă. 

Horoscop Minerva – 8 februarie. Atenție la deciziile financiare!