Anul acesta însă lucrurile par să o fi luat razna. Numai în București în ultimele 12 ore au avut loc două accidente rutiere în care au fost implicate ambulanțe. După ce a fost lovită de o mașină, o ambulanță în care se afla o pacientă s-a răsturnat pe Șoseaua Viilor din București. Accidentul a avut loc luni dimineață, în jurul orei 07:30, într-o intersecție din apropierea Primăriei Sectorului 5. Pasagera din ambulanță a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Rănită a fost și o pasageră din mașina care a lovit ambulanța.
Duminică seară, o ambulanță SMURD aflată în misiune, cu un pacient la bord, s-a răsturnat, tot în București. Și aceasta a fost lovită de o mașină al cărei șofer nu i-a acordat prioritate. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Ion Mihalache, în apropiere de Primăria Sectorului 1. Trei persoane care se aflau în autoturismul ce a cauzat accidentul au fost rănite și transportate la spital.
Cine sunt cei care au provocat cele mai multe accidente în 2022
În anul care a trecut au fost mai puține accidente față de anul precedent. Totuși, au murit peste 1.600 de oameni în astfel de evenimente. Conform rapoartelor poliției, la nivel naţional, anul trecut, au fost înregistrate 4.711 accidente. Acestea au fost soldate cu decesul a 1.634 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.685. Valorile celor trei indicatori sunt cele mai mici din ultimii 10 ani, mai arată comunicatul de presă transmis de Poliţia Română.
Comparativ cu anul 2021, au fost înregistrate cu 205 mai puţine accidente (-4,2%), cu 145 mai puţine persoane decedate (-8,2%) şi cu 106 mai puţine persoane rănite grav (-2,8%), mai transmit oamenii legii.
Din datele Poliției, reiese că cei mai vinovați sunt pietonii, vitezomanii și bicicliștii.
„Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (19%), nerespectarea regimului legal de viteză (17,4%), indisciplina bicicliştilor (10,9%), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (9,5%) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (8%). Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64,8% din totalul accidentelor rutiere grave”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook