O iguană de mari dimensiuni a fost capturată în cartierul Bailen-Miraflores din orașul spaniol Malaga.
Ofițerii Poliției Locale au fost solicitați recent să captureze un exemplar de iguană. Reptila avea o lungime de peste un metru și cântărea în jur de 6,5 kilograme.
Aceasta fusese observată în cartierul Bailen-Miraflores din oraș de către locuitori în urmă cu câteva zile. Mai exact, creatura se plimba liberă într-o zonă verde de lângă Calle Albacete, între Avenida Valle Inclan și Calle Genoveses.
La fața locului a apărut o unitate, iar unul dintre ofițeri s-a ocupat de capturarea animalului. Acesta a fost în cele din urmă plasat într-un container pentru a fi transportat la Centrul municipal de protecție a animalelor.
Odată ajuns la unitate, i s-au acordat îngrijiri adecvate, dar din păcate a murit câteva zile mai târziu din cauza stării sale precare de sănătate.
De la vietăți din pădure, la animale de companie
Iguana este un gen de șopârle erbivore originare din zonele tropicale din Mexic, America Centrală, America de Sud și Caraibe. Genul a fost descris pentru prima dată în 1768 de către naturalistul austriac Josephus Nicolaus Laurenti în cartea sa ”Specimen Medicum”.
Se știe până acum că doar două specii sunt încadrate în acest gen: iguana verde, care este un animal de companie popular, și iguana din Antilele Mici, care este originară din Antilele Mici.
Analizele genetice indică faptul că iguana verde ar putea cuprinde un complex de mai multe specii, dintre care unele au fost descoperite recent.
Cuvântul ”iguana” derivă din denumirea originală Taino pentru această specie, iwana.
Specia a devenit populară intrând și în categoria animalelor de companie, fiind introdusă pe scară largă dincolo de zona sa natală, în Insula Ishigaki, Peninsula Florida, Hawaii, numeroase insule din Antilele Mici, Singapore, Thailanda și Taiwan.
Deși este originară din regiuni foarte îndepărtate de Europa, o putem găsi inclusiv prin România, ca „animal de companie”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook