Regina Elisabeta are propria rețea de sprijin. Moartea prințului Philip a unit un cerc de prietene de viță nobilă

Regina Elisabeta are propria rețea de sprijin. Moartea prințului Philip a unit un cerc de prietene de viță nobilă
Cu toții avem nevoie de prieteni, mai ales în momente dificile, iar Majestatea Sa nu face excepție, mai ales că e un an de când prințul Philip a plecat.  

După moartea prințului Philip, ei sunt și mai importanți. Prietenii reginei Elisabeta II au rolul de a o susține zi de zi.  Suntem obișnuiți să o vedem puternică, hotărâtă și capabilă să ducă toată greutatea pe umeri. Regina Elisabeta II și-a dedicat viața Coroanei și angajamentului ei constant față de națiunea britanică, dar asta nu înseamnă că nu are propria ei rețea de sprijin.

Vreți să știți care sunt cei mai buni prieteni ai Reginei Elisabeta, care au privilegiul să primească confidențele ei, să o ajute și să o susțină atunci când are vreo îngrijorare?

2021, an greu pentru regină: și-a pierdut soțul și prietenele

Din păcate, veștile sunt destul de proaste despre mulți dintre ei: în decembrie anul trecut, una dintre doamnele de serviciu ale Majestății Sale, Ann Fortune FitzRoy, ducesa de Grafton, a murit și, de curând, și Lady Farnham, care fusese în slujba reginei de 44 de ani și a fost unul dintre cei mai apropiați confidenti ai săi.

„Nu a fost un an bun pentru regină”, a titrat The Sun, despre 2021, „pierzându-și soțul și apoi pe Ducesa de Grafton și acum pe Lady Farnham, doi prieteni dragi care au sprijinit-o întotdeauna în îndatoririle oficiale. O consecință tristă a unei vieți lungi este că trebuie să-ți spui la revedere de la mulți oameni care contează”, scrie Elle.com. Chiar și verișoara Reginei, Margaret Rhodes, a murit în 2016, iar Elisabeta II a suferit foarte mult din cauza pierderii a ceea ce pentru ea a fost o prietenă de nedespărțit încă din copilărie.

Bona prinților Charles și Andrew a rămas cea mai bună prietenă a reginei

Din fericire, însă, regina Elisabeta mai are câțiva prieteni apropiați pe care să se bazeze, cum ar fi doamna ei de onoare, Lady Susan Hussey, care o cunoaște pe Majestatea Sa de zeci de ani și care a  și însoțit-o și la înmormântarea Prințului Filip.

Mai sunt și alți prieteni de încredere, cum ar fi Lady Annabel Whitehead, Lady Elizabeth Leeming și Susan Rhodes, care i-au ținut companie lui Elizabeth în timpul pandemiei și mai ales vara trecută, când s-au oprit în Windsor. Mabel Anderson face și ea parte din cel mai apropiat cerc de confidenti regali: a fost dădaca iubită a copiilor Majestății Sale și apoi, odată ce aceștia au crescut, a continuat să aibă grijă de regină cu care împărtășește multe hobby-uri de la cuvinte încrucișate la telenovele.

Regina și Mabel pierd nopțile uitându-se la telenovele

Legat de aceasta, trebuie amintit episodul din toamna anului trecut când regina Marii Britanii, Elisabeta II, a fost spitalizată pentru analize medicale. Deși a revenit acasă după mai puțin de 24 de ore, nu se simțea chiar grozav. Suverana are acum 96 de ani. Regina Elisabeta II ar fi „obosită” din cauza faptului că, pe lângă programul său încărcat, cam pierde nopțile.

Se pare că suverana, rămasă văduvă, stă noaptea trează până târziu, pentru a se uita la televizor, în compania prietenei sale, fosta bonă a copiilor ei. Un apropiat al familiei regale a declarat pentru Daily Mail că Regina Elisabeta II își petrece serile uitându-se la televizor, adesea, în compania lui Mabel Anderson, în vârstă de 95 de ani, bona ce a avut grijă de Charles și de Andrew.

„Regina o sună uneori și Mabel se duce și se uită la televizor cu ea. Sunt foarte apropiate”, a declarat sursa. Aceeași persoană a relatat că suverana urmărea un serial TV polițist, „Line of Duty”.

Regina Elisabeta II este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. În vârstă de 96 de ani, ea sărbătorește anul acesta jubileul de platină – 70 de ani pe tron. Elisabeta II iubește să petreacă timp cu prietenii ei, cu distracții diferite și ușoare: „Cu oamenii în care are încredere, suverana își lasă deoparte aerul solemn”, a explicat un apropiat al Casei pentru revista People. „Este simplă, lejeră şi vorbăreţă”, a mai spus sursa citată, potrivit Elle.com.