Ciocolată belgiană cu palincă sau mușețel. Se face în Oltenia

Ciocolată belgiană cu palincă sau mușețel. Se face în Oltenia
În timp ce multe firme sunt grav afectate de pandemie, o afacere merge ca pe roate: fabrica de ciocolată cu palincă, mușețel, cuișoare sau chimen. Muncitorii și ingredientele sunt produse de pe plan local.

Ciocolata cu arome olteneşti se vânde ca pâinea caldă. Este o afacere de succes în Crasna, Gorj. Praline cu mușețel, cuișoare, cu chimen, cu pălincă în loc de whisky. Fabrica aparține unor belgieni.

Ciocolată belgiană cu palincă sau mușețel

Într-un mic sat de munte din Gorj, doi belgieni, soţ şi soţie, au deschis acum 15 ani o fabrică de ciocolată după reţete tradiționale din Belgia. Ingredientele folosite provin aproape integral din ţara noastră, scrie stiritvr.ro. Printre specialităţi se numără pralinele cu pălincă în loc de whisky, dar şi zeci de alte sortimente neobişnuite, cu diverse condimente.

Deschisă în 2012, fabrica de ciocolată din localitatea Crasna, județul Gorj, a devenit destul de rapid apreciată. Asta cu atât mai mult cu cât Marie Carels și soțul acesteia au pregătit bomboanele după rețete belgiene.

Marie Carels a fost profesoară de pian în Belgia, iar soțul ei este fizician. Pincipalele ingrediente sunt aduse din Belgia, dar reţetele sunt înnobilate cu palincă de prune din localitatea Buzești, Crasna, sau cu dulceaţă din Topoloveni. Pentru clienţii cu gusturi mai rafinate, la fabrica de ciocolată se prepară tablete cu praf de aur.

Marie Carels are 71 de ani. S-a stabilit , în 2012, în Gorj, împreună cu soţul său, Boris Jean Pierre Weyssow, un fost cercetător în domeniul nuclear. Au investit 150.000 de euro într-o fabrică de ciocolată.

La început, afacerea a mers greu dar producția s-a dublat în fiecare an, iar clienții sunt din aproape toată țara, scrie stiritvr.ro.

Ciocolată cu chimen, mușețel sau cuișoare

Praline cu mușețel, ciocolată cu cuișoare, ciocolată cu chimen. Acestea sunt doar câteva dintre sortimentele de praline cu arome inedite care se prepară în micul paradis al dulciurilor din județul Gorj.

Fabrica din localitatea Crasna a fost deschisă acum 8 ani, după ce belgianca s-a mutat definitiv împreună cu soțul în România. Dacă alte afaceri au suferit pe timpul pandemiei, mica fabrică de ciocolată nu duce lipsă de clienți.

Cuplul belgian iubește țara noastră de 15 ani. Cei doi soți făceau schimburi de experiență cu școli de la noi. Au început să viziteze des România și s-au îndrăgostit.

Românilor le place gustul ciocolatei belgiene, iar afacerea a crescut de la an la an. Câteva femei din sat au învățat deja să prepare bunătățile artizanale. Fabrica de ciocolată din Gorj produce în acest moment peste 40 de sortimente de dulciuri, inclusiv cu nuci, fructe, miere sau pălincă.

Cu iubita gravidă „bine”, playboy-ul italian Gianluca Vacchi continuă petrecerile. Se va liniști când va schimba scutece?

Recomandarile noastre