Povestea dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara pare că s-a transpus și în viața celui supranumit Regele Hollywoodului.  Fermecătorul actor Clark Gable și actrița Carole Lombard au trăit o iubire intensă, până la un final dramatic, desprins parcă de filmele americane în care jucau.

Când s-au întâlnit prima data era anul 1932, iar ei fuseseră cooptați să joace în filmul ”No Man of Her Own”, rolul unui cuplu căsătorit. În viața reală, Carole Lombard era căsătorită cu actorul William Powell, iar Clark Gable, cu ”Ria”.

Patru ani mai târziu, în 1936, flacăra iubirii s-a aprins dintr-odată între cei doi actori. Îndrăgostit teribil de Carole, Clark îi solicită divorțul soției sale, dar, în primă fază, aceasta nu este de acord. A trebuit să plătească jumătate de milion de dolari soției numărul 2, ”Ria”, pentru a semna actele de divorț.

Actorul era deja o stea a Hollywoodului, luase Oscarul în 1934 pentru rolul jucat în ”S-a întâmplat într-o noapte”, în regia lui Frank Capra. Filmul a fost premiat la cinci categorii. Legat de trofeul câștigat, Gable a cucerit simpatia publicului când a dat unui băiețel statueta pe motiv că micuţul a spus despre ea că este foarte drăguţă.

Asemănarea cu iubirea dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara

Viața alături de a treia sa soție, actrița Carole Lombard, a fost cea mai fericită perioadă, ceva asemănător cu iubirea dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara.

S-au căsătorit în 1939, în Arizona. Apoi au cumpărat o moșie în California, unde visau că-și vor întemeia o familie numeroasă. Carole a renunțat să mai joace gândind că va deveni curând mămică. Din nefericire, au urmat două avorturi nedorite și traumatizante, apoi vestea medicilor că nu vor putea să aibă copii. Carole și-a revenit cu greu din atâtea șocuri.

În anul când s-a căsătorit cu Carole, 1939, Clark a cunoscut din nou succesul cu celebrul ”Pe aripile vântului”. Se zice că nu i-a plăcut deloc cel mai faimos rol al său și cataloga Pe aripile vântului „un film de femei”.

În pragul Celui de-al doilea Război Mondial, în 1941, Carole a plecat în Indiana pentru a strânge bani ca să finanţeze operaţiunile militare ale armatei americane. Era un star care vroia să se implice și să ajute autoritățile.

Carole Lombard a strâns 2 milioane de dolari. La începutul anului 1942 urma să se întoarcă acasă, alături de mama sa. Aceasta a insistat să nu folosească avionul, fiindcă avea teamă de zbor, însă actrița a refuzat, dornică să ajungă mai repede acasă.

Bârfele despre trădarea lui Clark au costat-o viața

Carole a aflat bârfele apărute în absența ei din căminul conjugal de la niște prieteni: Clark o înșela cu Lana Turner, o tânără actriță. Dorea să ajungă lângă el mai repede, ca să înțeleagă dacă jurămintele lui de iubire sunt adevărate. Și că Lana e o simplă aventură.

Avionul în care se afla s-a prăbușit în munți, toți pasagerii pierzându-și viața. Carole avea doar 34 de ani. Clark Gable a fost chemat să identifice cadavrul soției sale. Când i-a văzut trupul zdrobit, acesta a căzut în genunchi și a urlat: ‘Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?

După înmormântarea soției, Gable s-a întors la studio pentru a termina filmul alături de Lara Turner. Era devastat. După ce și-a terminat treaba, actorul s-a înrolat în armată și a participat la luptele aviației americane. După război, decorat și adulat, s-a întors la Hollywood, pe platourile de filmare.

O să mai joace în 27 de filme și se va mai căsători de două ori. Dar, spun biografii lui, nu a mai fost niciodată același după moartea lui Carole.

S-a stins din viață la 59 de ani, în urma unui atac de cord.

 

El este unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume. Are IQ mai mare ca Einstein

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp