Clătite cu mango din Hong Kong – rețeta originală

Merită să petreceți timp în bucătărie pentru a prepara această rețetă de clătite cu mango din Hong Kong. Gustul plin de arome vă va cuceri.
110 g făină universală
2 linguri de zahăr pudră
1 cană lapte de soia
1 lingură ulei de floarea soarelui, plus mai mult pentru prăjit
până la 3 linguri de apă, pentru a dilua aluatul de clătite
3-4 picături de colorant alimentar galben
1 picătură de colorant alimentar roz
1 conserve de cremă de frișcă de nucă de cocos, ținută la frigider peste noapte
1 lingură de zahar pudră
1/2 linguriță pastă de vanilie
1 mango suculent, tăiat în bucăți lungi
Cerneți făina și zahărul împreună într-un castron mare. Adăugați laptele de soia și uleiul și amestecați până când nu mai există cocoloașe. Colorați cu colorant alimentar galben și doar o picătură de roz pentru a compensa galbenul, astfel încât să nu ajungi cu clătite galbene fluorescente.
Mai întâi faceți o clătită mică de probă pentru a vedea dacă aluatul este prea gros, nu vrem să se rupă la pliere. Pentru a vă testa aluatul, încălziți o tigaie antiaderentă la foc mic și asigurați-vă că este fierbinte. Ungeți cu puțin ulei de floarea soarelui. Pentru o tigaie de 23 cm, turnați 1/3 cană de aluat în mijloc și învârtiți-l imediat. Ar trebui să acopere întreaga bază dacă aluatul este suficient de subțire.
Gătiți aproximativ 1-1,5 minute sau până când tocmai este gătită, slăbiți cu grijă clătitele dacă nu s-a desfășurat deja, întoarceți clătita și gătiți încă 1 minut. Lăsați să se răcească înainte de a o plia.
Pentru a face crema, bateți frișca de cocos, zahărul pudră și pasta de vanilie timp de 2-3 minute la viteză mare folosind un tel electric. Pentru a vă împături clătitele, puneți clătitele cu partea netedă în jos și așezați două felii de mango. Acoperiți cu frișcă și pliați clătitele.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram