Clătite cu mango din Hong Kong – rețeta originală

Clătite cu mango din Hong Kong – rețeta originală
Clătitele se prepară  pe tot globul, însă cele asiatice sunt  cu adevărat speciale. Acestea sunt delicioase.

Merită să petreceți timp în bucătărie pentru a prepara această rețetă de clătite cu mango din Hong Kong. Gustul plin de arome vă va cuceri.

Ingrediente pentru Clătite cu mango din Hong Kong

110 g făină universală

2 linguri de zahăr pudră

1 cană lapte de soia

1 lingură ulei de floarea soarelui, plus mai mult pentru prăjit

până la 3 linguri de apă, pentru a dilua aluatul de clătite

3-4 picături de colorant alimentar galben

1 picătură de colorant alimentar roz

1 conserve de cremă de frișcă de nucă de cocos, ținută la frigider peste noapte

1 lingură de zahar pudră

1/2 linguriță pastă de vanilie

1 mango suculent, tăiat în bucăți lungi

Mod de preparare

Cerneți făina și zahărul împreună într-un castron mare. Adăugați laptele de soia și uleiul și amestecați până când nu mai există cocoloașe. Colorați cu colorant alimentar galben și doar o picătură de roz pentru a compensa galbenul, astfel încât să nu ajungi cu clătite galbene fluorescente.

Mai întâi faceți o clătită mică de probă pentru a vedea dacă aluatul este prea gros, nu vrem să se rupă la pliere. Pentru a vă testa aluatul, încălziți o tigaie antiaderentă la foc mic și asigurați-vă că este fierbinte. Ungeți cu puțin ulei de floarea soarelui. Pentru o tigaie de 23 cm, turnați 1/3 cană de aluat în mijloc și învârtiți-l imediat. Ar trebui să acopere întreaga bază dacă aluatul este suficient de subțire.

Gătiți aproximativ 1-1,5 minute sau până când tocmai este gătită, slăbiți cu grijă clătitele dacă nu s-a desfășurat deja, întoarceți clătita și gătiți încă 1 minut. Lăsați să se răcească înainte de a o plia.

Pentru a face crema, bateți frișca de cocos, zahărul pudră și pasta de vanilie timp de 2-3 minute la viteză mare folosind un tel electric. Pentru a vă împături clătitele, puneți clătitele cu partea netedă în jos și așezați două felii de mango. Acoperiți cu frișcă și pliați clătitele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Food Recipes (@vegan_govegan)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre