Colț de Rai la Teatrul Constatin Tănase. „În cabina lui Alexandru Arșinel am rămas numai eu…”

Colț de Rai la Teatrul Constatin Tănase. „În cabina lui Alexandru Arșinel am rămas numai eu…”
A trecut aproape o lună de când Alexandru Arșinel a fost condus pe drumul fără de întoarcere, dar Vasile Muraru nu se poate obișnui cu această pierdere.

Alexandru Arșinel a plecat dintre noi la 83 de ani și a lăsat în urmă un gol care nu va fi umplut niciodată. Iată ce vrea să facă Vasile Muraru.

 Colț de Rai la Teatrul Constatin Tănase. „În cabina lui Alexandru Arșinel am rămas numai eu…”

Din marea familie a celebrilor actori de la Teatrul Constantin Tănase au mai rămas câțiva. Ultimul care a plecat la ceruri a fost magnificul Alexandru Arșinel, iar dispariția lui a fost un șoc peste care Vasile Muraru nu a trecut nici acum. Artistul nu contenește să nu se roage pentru sufletu artistului și merge des la mănăstiri ca să-I plătească slujbe.

Este și normal ca toată lumea să aibă grijă de sufletul lui, Alexandru Arșinel a fost o valoare nu numai ca și artist

„Nu a fost uitat Alexandru Arșinel! I-am făcut pomană de 40 de zile cu băieții, cu nurorile plus alte persoane prezente care au mai fost acolo. Am fost la Cimitirul Bellu, pentru că acolo a fost totul. Dumnezeu să îl ierte! Noi ne ocupăm de sufletul lui. Am fost cu soția și pe la mănăstiri unde i-am plătit slujbe.

Este și normal ca toată lumea să aibă grijă de sufletul lui, Alexandru Arșinel a fost o valoare nu numai ca și artist. El s-a luptat pentru tagma actoricească, pentru meseria asta și pentru calitatea actului artistic.

„Nici nu îmi vine să cred că nu mai este printre noi. M-am ocupat de înmormântare, m-am dus la pomana de 40 de zile…”

Îmi este dor de Alexandru, normal. Cum să nu îți fie dor de el? Nici nu îmi vine să cred că nu mai este printre noi. M-am ocupat de înmormântare, m-am dus la pomana de 40 de zile, m-am dus unde m-am dus și tot nu cred că a murit. Alexandru Arșinel era pus mereu pe șotii, pe glume, nu putea să stea. A fost generația lor de oameni veseli, să facă tot felul de șotii, de glume.”, a declarat Vasile Muraru pentru Click.

În memoria actorilor Teatrului Constantin Tănase

De asemenea, Vasile Muraru vrea să facă un muzeu al Teatrului Constantin Tănase în care să adună lucruri de la monștri sacri care au jucat pe scena acestuia.

„O să facem un muzeu al teatrului, am mai vorbit și cu nepoata doamnei Stela de acest lucru. Ea o să ne mai dea niște rochii, ne mai dă ce mai are pe acasă de la doamna Stela și ce mai avem de la domnul Nae, de la Cristina Stamate și o să le facem un loc special dedicat lor. În cabina lui Alexandru Arșinel am rămas numai eu.”, a mai fost directorul instituției.