Coltunași de post cu sos alb, o minunăție în Postul Crăciunului

Coltunași de post cu sos alb, o minunăție în Postul Crăciunului
V-ați săturat de clasicele mâncăruri de post? O porție de colțunași cu sos alb e tot ce vă trebuie pentru a vă sătura.

Colțunașii de orice fel sunt preferații românilor. Chiar dacă e post, puteți opta pentru o rețetă delicioasă.

Coltunași de post cu sos alb, o minunăție în Postul Crăciunului

Pentru a prepara această minunată rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru colțunași: 400 g făină, un praf de sare, 200 ml apă călduță.

Pentru umplutură: 300 g ciuperci Champgnion, un ardei roșu, jumătate de ceapă, o bucată mică de țelină, câteva fire de pătrunjel verde, o lingură cu ulei de măsline, sare, piper.

Pentru sosul alb: 2 linguri cu vârf cu făină, o lingură cu ulei, 200 ml apă sau supă de legume, sare, piper, câteva frunze de busuioc verde.

Mod de preparare

Cerneți făina într-un castron și faceți o gaură în mijlocul acesteia, unde puneți apa călduță și puțină sare. Amestecați cu mâna până când aluatul nu se mai lipește de degete. Puneți făină pe o planșetă de lucru și întindeți foi cât mai subțiri din aluat. Folosind gura unui pahar, faceți discuri de aluat.

Uncooked Spinach and Ricotta Ravioli on a floured

Curățați ceapa și tăiați cât mai mărunt. Ciupercile și ardeiul se taie cubulețe, țelină se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea fină. Verdeața se spală și se taie cât mai mărunt. Puneți puțin ulei de măsline la încins într-o tigaie și căliți pentru început zarzavatul apoi ciupercile. Aveți grijă să amestecați bine până când tot sucul scade. Potriviți la final cu sare și piper și presărați verdeața.

Lipiți colțunași presând cu furculița

Pe fiecare disc de aluat puneți o linguriță cu umplutură. Ungeți apoi marginea cu apă rece și aduceți margine peste margine. Lipiți presând cu o furculiță. Puneți la fiert într-o oală un litru de apă și un praf de sare și când începe să clocotească apa, introduceți colțunașii umpluți. Se lasă să fiarbă cinci minute și se scot pe un platou să se scurgă.

Urmează să faceți sosul. Încingeți uleiul, adăugați făina și diluați cu apă sau supa de legume. După ce a dat în câteva clocote, potriviți cu sare și piper, dați jos de pe foc și adăugați busuiocul tăiat mărunt. Puteți servi colțunașii reci sau calzi, cu acest sos nemaipomenit.

Sursă foto: timpul.md