Nu puteți rata acești Colțunași cu brânză delicioși

Nu puteți rata acești Colțunași cu brânză delicioși
Piroști este denumirea bucovineană a colțunașilor. Iar acest fel de mâncare e tradițional și deosebit de gustos.

Nu puteți rata acești Colțunași cu brânză delicioși. Sunt deosebiți indiferent de umplutură, dar atunci când ingredientele sunt din ograda țărănească, precum în rețeta de față, sunt și mai gustoși și mai sănătoși.

Ingrediente pentru Colțunași cu brânză

400-500 g făină albă

4 ouă sare

1 kg urdă dulce

300 g brânză telemea

2 legături de ceapă verde

3 legături de mărar verde

puțin ulei

500 g slănină de porc

Mod de preparare

Se prepară un aluat din ouăle amestecate bine cu puțină sare, apoi încorporată făina până rezultă un aluat omogen și nelipicios. Se lasă la odihnit până se prepară umplutura. Se pune puțin ulei într-o tigaie și se prăjesc bucăți de slănină în el, apoi se adaugă ceapa tocată și mărarul, se mai amestecă puțin pe foc și se lasă la răcit. Se adaugă, apoi, brânzeturile sfărâmate și se amestecă bine cu ceapa și bucățile de slănină.

Aluatul odihnit se porționează în câte porții se dorește, apoi se întind bucățile de aluat pe masa înfăinată și se umplu cu compoziția răcită. Li se dau formele de piroști și li se lipesc bine marginile.

Se pune apă cu sare la fiert și se scufundă piroștile în apa clocotită. Se lasă până se ridică la suprafață, apoi colțunașii cu brânză se scot pe farfurii, se lasă să se scurgă și se prăjesc ușor în ulei cu ceapă călită, pentru un plus de gust. Se servesc cu un plus din umplutura preparată.

Sursa: Chefi la cuțite