Simona Ionescu / Redactor Șef

Concurs de dramaturgie. Se caută cea mai bună piesă românească a anului

Concurs de dramaturgie. Se caută cea mai bună piesă românească a anului
Uniunea Teatrală din România lansează cea de-a 29-a ediţie a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”. Competiția s-a deschis marți, iar dramaturgii pot să trimită textele până pe 12 februarie 2021.

În concursul pentru desemnarea „Celei mai bune piese românești a anului” pot fi înscrise numai texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate, precizează organizatorii.

Dramaturgii consacrați sau debutanți pot participa la concurs, trimițând textul piesei redactat în format word sau pdf. prin e-mail, la adresa: unitext@uniter.ro. Numele autorului trebuie să fie secret, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei, ci va fi înlocuit cu un motto, înscris lângă titlul piesei.

Pentru identificare, autorii vor trimite prin poştă, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2 – 4, sector 1, Bucureşti, cod poştal 010305, un plic închis în care vor fi înscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresa poștală, un număr de telefon, o adresă validă de e-mail.

Cea mai bună piesă românească a anului va fi publicată

De asemenea, pe plic se vor menţiona: motto-ul piesei şi  mențiunea: „pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2020”. Potrivit reprezentanților UNITER, nu se primesc în concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Textele pieselor nu se primesc în format tipărit şi nu se înapoiază după finalizarea concursului.

Câştigătorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2021, iar piesa câştigătoare va fi publicată într-un volum publicat de Editura UNITEXT a Uniunii Teatrale din România.

„În funcţie de evoluţia evenimentelor sanitare prin care trecem, UNITER va face publice toate informaţiile legate de eventuale schimbări privind organizarea şi desfăşurarea Concursului de dramaturgie, precizează organizatorii”, mai transmit organizatorii concursului.

Lecție de viață de la Andreea Marin. Ce spune diva la 46 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre