Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului, a murit

Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului, a murit
În urmă cu o săptămână a fost internat la Terapie Intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din municipiul pe care l-a condus. Și în cazul lui diagnosticul a fost de COVID-19, care s-a suprapus peste alte afecțiuni grave.

Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului, a murit în cursul nopţii de duminică spre luni, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon”, Ionuţ Nistor. Fostul edil, diagnosticat cu COVID-19, fusese transferat în cursul serii de duminică la Spitalul „C.I.Parhon” pentru a face dializă din cauza unor probleme care s-au acutizat, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Florin Grămadă.

Cine a fost Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului

Constantin Simirad s-a născut pe 13 mai 1941. A fost primar al Iaşiului în perioada 1992 – 2003.  Apoi a fost ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008 Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.

Simirad a intrat în politică în 1991 în Partidul Alianţa Civică. Ulterior, în 1998 el a demisionat din PAC şi a înfiinţat Partidul Moldovenilor, pe care l-a condus până în 2002 când a fuzionat cu PSD şi a devenit vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice. În perioada 2002 – 2009 a fost membru PSD. În septembrie 2009 a fost exclus din partid pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. În martie 2012, UNPR a anunţat că Simirad va candida sub sigla sa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Matematicianul

Constantin Simirad a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi. Să predea matematică i-a fost ocupația de o viață. El a predat, inițial, timp de trei ani matematica la un liceu din Dorohoi. Ulterior a început să predea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, până în 1990 când a fost ales primar al Iaşiului.

Sursa foto: Evz.ro

Horoscop Minerva – 29 martie. Multă agresivitate din partea femeilor implicate în politică, manager, educație