„Contele Dracula al tenisului”, în interviu la TVR 2. Ce lecții ne va da Ion Țiriac

„Contele Dracula al tenisului”, în interviu la TVR 2. Ce lecții ne va da Ion Țiriac
A fost sportiv, manager de sportivi, a condus România la două olimpiade, a scris și scrie istorie în tenis, domeniu a cărui dezvoltare i se datorează într-o oarecare măsură. Este Ion Țiriac.

Țiriac este primul român care a intrat pe lista Forbes a miliardarilor lumii si rămâne pe locul doi în topul celor mai bogați sportivi, după legendarul Michael Jordan. Anul acesta, când a împlit 81 de ani, un mare ziar italian titra: “Contele Dracula al tenisului s-a născut la Brașov, în România”.

Italienii i-au făcut apoi şi o caracterizare celui care a câştigat în 1970 turneul de la Roland Garros, în proba de dublu, alături de Ilie Năstase: “Un bizar iubitor al sportului, un manager şi un om de afaceri cu viziune – deţinătorul turnelui Mutua Madrid Open, românul face parte dintr-o lume unde au acces foarte puțini”.

Străinii îl apreciază și respectă. Românii, de multe ori, mai degrabă îl execută critic și aberant decât să-i vadă calitățile manageriale sau viziunea de om de afaceri. Fără îndoială, interesul pe care Ion Ţiriac îl provoacă, inclusiv la noile generații, se datoarează faptului că e bogat.

Acum a acordat un interviu pentru TVR. Și, probabil, ca orice interviu acordat de Ion Țiriac va deveni controversat. Mai întotdeauna părerile lui abrazive fac turul presei, apoi comentariile curg în valuri.

Cu siguranță așa se va întâmpla și cu interviul luat lui Țiriac de Irina Păcurariu și care va fi difuzat azi, de la ora 21.00, pe TVR 2.

„E naiv să crezi că Ion Țiriac va povesti cuiva cum a făcut primul milion, sau, în cazul lui, primul miliard. Pentru mulţi va rămâne un excentric, mare colecţionar de maşini, proprietăţi, blazoane, trofee de vânătoare şi avioane private. Orice se poate spune sau scrie, despre octogenarul campion, dar e complicat să-i contești încăpățănarea de face din sport o temă publică. La Reteaua de Idoli va vorbi despre regrete, prietenie sau anii de razboi în care a copilărit. După mulți ani, Ion Tiriac acceptă un interviu pentru care unii şi-ar scoate pălăria, iar el, ceea ce se întâmplă foarte rar, și-a scos ochelarii”, spune Irina Păcurariu.

Deci, nu uitați! Irina Păcurariu continuă seria interviurilor marca „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Luni, 21 septembrie, de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00), aveți întâlnire cu un român pe care-l recunoaște oricine: Ion Ţiriac.

Unii vor zice că era nebun. Miliardarul care și-a propus să moară sărac

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp