Copiii medicului-erou din Piatra Neamț știu că tati nu vine acasă

Copiii medicului-erou din Piatra Neamț știu că tati nu vine acasă
Alina Claudia Denciu, soția medicului-erou din Piatra Neamț, a povestit cum au reacționat copiii: ”Copiii ştiu. Nu aveau cum să nu îşi dea seama de ce nu se mai întoarce tati din gardă!”.

Declarații emoționante ale celor care au fost victime în tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț. Însă, de departe, cele mai emoționante cuvinte le-a spus Alina Claudia Denciu, soția medicului-erou.

Soția medicului-erou din Piatra Neamț: ”Credeţi-mă că nu mai pot”

A fost o zi grea şi pentru zecile de familii afectate de tragedia de ieri. Rudele pacienţilor au venit să-şi recunoască părinţii, fraţii, bunicii care au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, de sâmbătă, 14 noiembrie.

La Antena 3, Alina Claudia Denciu a spus că soțul ei a fost întotdeauna altruist. „Din fericire pentru ceilalţi, din păcate pentru noi, are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit decât la ceilalţi, s-a pus pe sine pe ultimul loc. Aşa a fost mereu. N-are aproape nici o importanţă cum trec eu. Gândurile bune şi rugăciunile, dacă se pot îndrepta spre el şi să-l ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă. Credeţi-mă că nu mai pot.”

Ultima oară când a vorbit cu soțul său a fost înainte de plecare spre Belgia. ”Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: «Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau». Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a mai precizat soția lui Cătălin Denciu.

Copiii medicului-erou din Piatra Neamț știu că tati nu vine acasă

Claudia, soţia medicului erou Cătălin Denciu: „Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de plecare: nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să o facă în continuare cu dedicaţie”

Alina Claudia Denciu a reuşit să-l audă după ce a ieşit din flăcări, înainte de plecarea spre București.

„Copiii ştiu. Nu aveau cum să nu îşi dea seama de ce nu se mai întoarce tati din gardă. Au văzut şi la televizor. Încerc să îi ţin departe, dar e greu”

Medicul Cătălin Denciu a ajuns ieri, 15 noiembrie, la prânz, la un spital militar din Bruxelles unde va fi îngrijit în aceeaşi secţie ca arşii de la Colectiv, exact acum 5 ani.


Traian Băsescu: ”Orban, acum! Nu plimba medicul, du-l direct în străinătate!”. Alte reacții ale liderilor politici