A salvat șase pacienți, apoi a ars ca o torță. Medicul-erou are un nume, Ioan Cătălin Denciu, doctor specializat în ATI. A suferit răni grave pe 40% din partea inferioară a corpului pentru a salva viețile pacienților săi.

El este medicul-erou de la Piatra Neamț

S-a întâmplat din nou, la 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv și la 10 ani de la incendiul de la Maternitatea Giulești. A început o anchetă complexă și am aflat că spitalul din Piatra Neamț funcționa ilegal, abia la anul urma să fie autorizat.

Ce grozăvie! Să ajungi în spital cu COVID-19 la o etatate respectabilă și să mori ars ca o torță!

Medicul-erou are un nume, Ioan Cătălin Denciu (48 de ani), doctor specializat în ATI. A suferit răni grave pe 40% din partea inferioară a corpului pentru a salva viețile pacienților săi. A reușit să scoată dintr-un salon 6 pacienți cu COVID-19, intubați, dar cînd a intrat în salonul groazei echipamentul special pentru protecție s-a aprins și ardea ca o torță, spun martirii.

Colegul său, medic ATI și el, a suferit arsuri grave pe mâini scoțând pacienții intubați bolnavi de Covid-19.

În incendiu au murit 7 bărbați și 3 femei, cu vârste între 67 și 86 de ani.

Pe medicul-erou de la Piatra Neamț îl așteaptă acasă soția și doi copii

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a spus că a fost coleg de facultate cu Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamț care a suferit arsuri după ce a încercat să își salveze pacienții în timpul incendiului.

În această dimineață, 15 noiembrie, o aeronavă militară a decolat spre Belgia, cu medicul Ioan Cătălin Denciu la bord. Ministerul Sănătății a primit acceptul din Belgia pentru mutarea pacientului. E vorba despre Spitalul Regina Maria Astrid, unde au fost tratați mai mulți pacienți cu arsuri grave de la clubul Colectiv în 2015.

Medicul Ioan Cătălin Denciu, 48 de ani, este căsătorit cu o doamnă doctor ginecolog și tată a doi copii. Foto: Ziarul de Vrancea


Imaginile momentului: Phil Collins, în scaun cu rotile. Fosta soție îl vrea distrus

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri