Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea. Ei sunt de mici familiarizați cu tehnologia, chiar dependeți de telefoane și calculatoare.
Cine face parte din Generația Alfa
Specialiștii spun că viața noastră se va schimba radical după 2025. Atunci, copiii de azi vor fi cei mai numeroşi, cei mai educaţi, spun specialiștii. În plus, aceștia vor beneficia de cea mai bună situaţie financiară din toate timpurile. Pentru că ei, tehnologia nu este o unealtă, ci o parte integrantă a existenței lor, spun specialiștii. Obişnuiţi cu telefoanele şi tabletele încă de mici şi dependenţi de tehnologie, aceştia vor fi în permanentă comunicare cu ceilalţi, doar printr-un click.
Cu alte cuvinte, Generaţia Alfa este sinonimă cu „nativii digitali”. Se preconizează că, la nivel mondial, 2,5 milioane de copii Alfa se nasc săptămânal, iar Generaţia Alfa va atinge un total de 2 miliarde de persoane până în anul 2025. Au acces la informaţii instant, au acces la copii de pe alte continente prin intermediul tehnologiei, au posibilitatea să călătorească încă de mici. Ei trăiesc în epoca libertăţii, sunt viitorii adulţi fără prejudecăţi.
Generația Alfa, cei mai competitivi de pe planetă
Spre deosebire de generaţiile anterioare, copiii din Generaţia Alfa sunt mult mai competitivi. Copiii Alfa pot face liceul în altă parte, îşi pot crea de mici propriul business.
Este o presiune care se pune pe ei încă din primii ani de viaţă şi astfel nu-şi mai trăiesc copilăria. Nu au timp să fie lipsiţi de griji. Tehnologia în acest caz devine un risc, e un instrument la care ei sunt obligatoriu conectaţi.
Piaţa muncii va trebui să se adapteze pentru Generația Alfa
Potrivit psihologilor, indivizii din generaţia Alfa vor fi tot mai autonomi. Se spune că vor schimba radical lumea în care trăim, în bine.
Pe lângă faptul că se pot adapta foarte uşor la schimbări, o altă caracteristică importantă a lor este că suferă de prezenteism.
Adică, ei nu sunt interesaţi de ce s-a întâmplat în trecut sau de ce se va întâmpla în viitor, ci pun accentul pe prezent.
Generațiile Z și X
Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea. Deja se merge spre digitalizare. Vedem roboţi care pot sta de vorbă cu clienţii în locul oamenilor care sunt angajaţi acum într-un call center. Şi agricultura se poate robotiza. În meseriile viitorului va fi nevoie de tot mai multă creativitate, pe care cei din generaţia Z o posedă din plin.
Generația Z este format din tinerii care s-au născut între 1995 și 2010.
Este vorba despre persoanele tinere care sunt grăbite, învață limbi străine, butonează telefonul și stau mult timp pe rețelele de socializare, dar nu sunt obedienți , nu le place să citească și nici cu sportul nu sunt prieteni.
Specialiștii din întreaga lume au ”împărțit” populația globului în ”Generații” pentru a explica schimbările din societate. Au început cu Baby Boomers, adică cei care au peste 55 de ani și care s-au născut după cel De-al Doilea Război Mondial, când a avut loc o explozie a natalității.
A urmat Generația X, cei care au acum între 35 și 55 de ani, considerată cea cu cei mai mulți intelectuali.
Ce probleme va avea Omenirea în 2021. Previziuni sumbre
Previziunile experților pentru anul 2021, în contextul pandemiei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook