Cordon bleu de pui. O rețetă perfectă pentru cină

Cordon bleu de pui. O rețetă perfectă pentru cină
Un fel de șnițel vienez din carne de pui, dar care conține și șuncă și cașcaval. Rețeta de cordon bleu de pui la cuptor se face în maximum 45 de minute. Este perfectă pentru o cină.

Un cordon bleu din pui gătit corect are un interior aromat și moale, învelit într-o crustă crocantă. O porție poate fi servită în orice moment al zilei împreună cu o salată de legume, cu murături sau un piure de cartofi.

Cordon bleu de pui. Rețeta

Cordon bleu de pui este un preparat savuros. Prima menţiune despre cordon bleu apare în Elveţia, într-o carte de bucate din 1949. Preparatul este descris drept un escalop vienez umplut cu brânză. Este un fel de mâncare cunoscut în multe ţări. Se prepară din diverse tipuri de carne: viţel, vită, pui, curcan, porc. Se prepară în maximum 45 de minute, chiar dacă nu aveți prea multă experiență în bucătărie. Este un altfel de șnițel vienez, mult mai gustos.

Ingrediente

  • 5 felii piept de pui dezosat (100 g fiecare)
  • 5 felii caşcaval
  • 5 felii şuncă presată
  • 3 ouă
  • 300 g pesmet
  • 200 g făină
  • ulei, pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare

  • Bucăţile de piept de pui sunt uscate cu şervete de bucătărie şi se bat cu ciocanul de şniţele.
  • Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
  • Se așează peste fiecare câte o felie de caşcaval şi una de şuncă presată. Le rulăm şi sigilăm capetele cu scobitori, pentru a evita desfacerea în timpul prăjirii.
  • Dăm fiecare rulou mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi de piper şi, la sfârşit, prin pesmet.
  • Repetăm de două ori.
  • Încingem uleiul într-o tigaie şi prăjem bucăţile de cordon bleu pe ambele părţi până capătă o crustă aurie.
  • Se scoţi pe şervete de hârtie şi îndepărtăm scobitorile. Se servesc calde, cu o garnitură de piure de cartofi şi decorate cu verdeaţă proaspătă.
  • Dacă doriți să nu folosiți prea mult ulei, le puteți pune în tava de cuptor, unsă cu unt sau puțin ulei. Sunt gata când sunt rumenite și crocante.

Chiftele de pui la cuptor. Un altfel de hamburger, fără grăsime

Supă din puiul întreg. Georgienii o numesc „Regina supelor”