Simona Ionescu / Redactor Șef

Chiftele de pui la cuptor. Un altfel de hamburger, fără grăsime

Chiftele de pui la cuptor. Un altfel de hamburger, fără grăsime
Chiftele de pui la cuptor nu conțin grăsime. Așadar pot fi consumate și în diete de tot felul. Este un altfel de hamburger, dietetic.

Chiftele de pui la cuptor nu conțin grăsime și sunt recomandate copiilor și pentru cei care țin diverse diete.

Chiftele de pui la cuptor. Rețeta

Oricine poate să mănânce chiftele din carne de pui. Este o rețetă fără grăsime și este sănătoasă.

Ingrediente

  • 600 g de carne tocată de pasăre
  • 1 ou
  • mărar
  • pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 dovlecel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

  • Peste carnea tocată de pasăre adăugăm dovlecelul, oul, verdeață, ceapă, usturoiul, o linguriță de mărar uscat, jumătate de linguriță rasă de sare, un vârf de linguriță de piper.
  • Amestecăm totul foarte bine, trebuie să fie omogenizat totul. Se pot folosi la tocat și pulpe dezosate sau piept de pui de curcan.
  • Pregătim o farfurie sau un platou, stropim cu apă, apoi modelăm chifteluțele.
  • Prima dată le tăiem, mai mari sau mai mici, cum doriți.
  • Pregătim o tavă de cuptor, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
  • Cu mâinile înmuiate în apă pregătim chifteluțele: rotunde sau plate, cum doriți. Le modelăm rapid cu mâna udă, fără să le dăm prin făină sau pesmet.
  • Punem tavă la cuptor la o temperatura de 220 de grade Celsius, foc sus-jos, iar la cuptoarele pe gaz, foc aproape maxim. Coacerea durează cam 20 de minute.
  • Se servesc cu piure de cartofi, pe pat de orez, paste.

Chiftele de peşte. Rețetă simplă

Chiftele mănăstireşti din fasole boabe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre