Chiftele de pui la cuptor nu conțin grăsime și sunt recomandate copiilor și pentru cei care țin diverse diete.

Chiftele de pui la cuptor. Rețeta

Oricine poate să mănânce chiftele din carne de pui. Este o rețetă fără grăsime și este sănătoasă.

Ingrediente

  • 600 g de carne tocată de pasăre
  • 1 ou
  • mărar
  • pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 dovlecel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

  • Peste carnea tocată de pasăre adăugăm dovlecelul, oul, verdeață, ceapă, usturoiul, o linguriță de mărar uscat, jumătate de linguriță rasă de sare, un vârf de linguriță de piper.
  • Amestecăm totul foarte bine, trebuie să fie omogenizat totul. Se pot folosi la tocat și pulpe dezosate sau piept de pui de curcan.
  • Pregătim o farfurie sau un platou, stropim cu apă, apoi modelăm chifteluțele.
  • Prima dată le tăiem, mai mari sau mai mici, cum doriți.
  • Pregătim o tavă de cuptor, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
  • Cu mâinile înmuiate în apă pregătim chifteluțele: rotunde sau plate, cum doriți. Le modelăm rapid cu mâna udă, fără să le dăm prin făină sau pesmet.
  • Punem tavă la cuptor la o temperatura de 220 de grade Celsius, foc sus-jos, iar la cuptoarele pe gaz, foc aproape maxim. Coacerea durează cam 20 de minute.
  • Se servesc cu piure de cartofi, pe pat de orez, paste.

Chiftele de peşte. Rețetă simplă

Chiftele mănăstireşti din fasole boabe

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp