Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifteluțe din ficăței de pui. Rețetă inedită

Chifteluțe din ficăței de pui. Rețetă inedită
Unii bucătari spun că sunt blini, adică un fel clătite rusești, dar sunt, de fapt, niște chifteluțe din ficăței de pui. Oricum ar fi numele lor, sunt delicioși, un fel de mâncare inedit.

Dacă vă plac ficățeii de pui, puteți să faci niște chifteluțe delicioase. Este foarte ușor și costă puțin.

Chifteluțe din ficăței de pui. Rețetă inedită

Chifteluțe din ficăței de pui pot fi aperitive sau mâncare de bază, alături de o garnitură. Se fac repede.

Ingrediente

  • 500 g de ficăței de pui;
  • o ceapă;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri de făină de porumb (puteți să o înlocuiți cu făină de grâu);
  • sare, piper negru măcinat, după gust;
  • -ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Curățați ficățeii de pui de pielițe și vase sangvine.
  • Spălați-i și uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
  • Întindeți-i într-un strat pe un tocător acoperit cu folie alimentară și dați-i la congelator până se vor congela puțin.
  • Tăiați ficățeii semicongelați în cubulețe și puneți-i într-un bol adânc.
  • Adăugați ceapa tăiată în cubulețe, ouăle, făina de porumb, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.
  • Modelați cu lingura pe tigaia încinsă, în care ați turnat ulei. O lingură de compoziție corespunde unei chifteluțe.
  • Prăjiți pe foc puțin mai mic decât cel moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

Ciorbă bănăţeană. Se pun cârnați picanți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre