COVID-19 atacă diferit în funcție de gen. Studiu

COVID-19 atacă diferit în funcție de gen. Studiu
Femeile și bărbații trec diferit prin COVID-19, și asta ține de structura diferită a organismelor în funcție de gen. Un studiu nou dat publicității recent aduce detalii importante în acest sens.  

Nivelul de anticorpi după infecția cu virusul SARS-Cov 2, cel care produce îmbolnăvirea de COVID-19, scade mai rapid la bărbați decât la femei, este concluzia unui studiu realizat de specialiștii din Franța. Cercetătorii au descoperit faptul că femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID-19 comparativ cu bărbaţii.

Bărbații își pierd mai repede imunitatea la noul coronavirus decât femeile. Potrivit unui studiu realizat în Franța, nivelul de anticorpi la bărbați scade la scurt timp după vindecare, în timp ce în cazul femeilor, acesta  ține mai mult, scrie The Guardian. 

Studiul a urmărit timp de aproape șase luni un număr de 308 de membri ai personalului din spitalele universitare din Strasbourg (Franța) care au avut un test COVID-19 pozitiv confirmat. Majoritatea pacienților recrutați au avut o boală ușoară.

Cum se comportă anticorpii în funcție de sexul pacientului

Diferiți anticorpi au fost măsurați folosind trei teste diferite în două puncta, pe o perioadă de 172 de zile. La prima prelevare de sânge, bărbații cu vârsta peste 50 de ani și cei cu un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 25 au prezentat cele mai ridicate niveluri de anticorpi.

La a doua eșantionare, nivelurile de anticorpi (inclusiv proteinele neutralizante concepute pentru a împiedica blocarea virusului de la blocarea celulelor umane) au scăzut mai mult la bărbați decât la femei, indiferent de vârstă și de indicele de masă corporală, au spus cercetătorii.

„Eu numesc această nouă manifestare putere fetelor”, a glumit Samira Fafi-Kremer, șefa secției de virologie de la Spitalul Universitar din Strasbourg, unul dintre autorii studiului.

Olivier Schwartz, şeful unităţii de imunitate a Institutului Pasteur, a declarat că declinul pare să depindă de nivelul atins al anticorpilor pentru început. „Deci, dacă aveți mai mulți anticorpi, veți avea un declin mai rapid, dar nu știm exact de ce”, a spus el. La studiu au participat 308 de medici din spitalele universitare din Strasbourg din Franța, testați pozitiv cu COVID-19 și care ulterior s-au vindecat.

Sursa foto: Pixabay

Cine e bărbatul care l-a „sifonat” pe Bodi la Poliție. Probele care l-au înfundat