George Buhnici plătește pentru declarațiile despre celulită, vergeturi și minore. A avut însă parte și de clemență

George Buhnici plătește pentru declarațiile despre celulită, vergeturi și minore. A avut însă parte și de clemență
George Buhnici a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discrimării (CNCD) pentru declarațiile sale despre „femeile cu vergeturi de pe plajă”. Acum este dovedit oficial că  afirmațiile lui au discriminat și  au încalcat dreptul la demnitate umană. 

CNCD a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă că George Buhnici a discriminat și a încălcat dreptul la demnitate umană. În urma acestor fapte, fostul jurnalist a fost sancționat cu o amendă în valoare de 20.000 de lei.

„Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicarea CNCD.

Conform CNCD, decizia sancționării a fost luată cu unanimitate de voturi.  Declarația sancționată cu amendă a fost cea prin care Buhnici trimitea fetele la sală și a menționat că el a venit la mare pentru a vedea piele (dezgolită), nu vergeturi. De asemenea, și declarația potrivit căreia el are o nevastă ca o minoră a fost considerată o abatere.

„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei.

Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, Cristian Jura, secretat de stat la CNDC.

Derapajul lui Georg Buhnici

Amintim că la jumătatea lunii iulie, George Buhnici a acordat un interviu în timp ce se afla pe plajă la festivalul Neversea. El a încercat, mai nonconformist, să facă o glumă legată de aspectul soției sale, Lorena, care îi era alături și le-a invitat pe fetele care nu arată suple și tonifiate să meargă la sală: „Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi”.

Ulterior, fostul jurnalist a făcut și o glumă deplasată, despre soția lui, care l-a surprins și pe reporter. „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”. Lorena Buhnici a apărut apoi în cadru râzând, iar soțul ei a pus-o să facă o piruetă în fața camerei, pentru a exemplifica faptul că e slabă. Internauții au fost imediat lezați de afirmațiile lui Buhnici.

Inclusiv Gabriela Firea a reacționat și a menționat că faimosul vlogger instigă oamenii la violență și că încurajează misoginismul. „Pe lângă că omul nostru a sugerat că este atras de minore și-a mai și prezentat nevasta ca pe un produs căruia era gata să-i facă un review. Apoi a făcut double-down pe Instagram”, a scris cineva pe Facebook.