Cu sau fără husă de canapea? Cum o alegi

Cu sau fără husă de canapea? Cum o alegi
Husa de canapea transformă cea mai importantă piesă de mobilier din living. Este cel mai rapid și accesibil mod de redecorare. Cum o alegi.

Livingul poate fi rderorat rapid cu o husă potrivită pentru canapea.  Este practică și ușor de folosit, protejează tapițeria canapelei și îi prelungește viața.

Cu sau fără husă de canapea? Cum o alegi

Husa de canapea este cel mai rapid și accesibil mod de redecorare. Este la fel de utilă și când vrei să păstrezi canapeaua cât mai mult timp. Chiar și vechea ta canapea confortabilă își poate recâștiga farmecul de odinioară.

O husă de canapea are o mulțime de avantaje. Poți să o pui doar de decor, să acoperi o pată care nu se curăță sau un alt defect.

Indiferent de motivul pentru care decizi să cumperi o husă pentru canapea, trebuie să ai în vedere celelalte obiecte din living: mobilier, covor, decorațiuni, colțare, măsuța de cafea. Toate acestea trebuie să fie în același stil, să se completeze.

Există huse de canapele perfect mulate pe spătarul și brațele piesei de mobilier, ce imită perfect tapițeria, dar există și huse lejere, ce lasă descoperite câteva porțiuni din spătarul și marginile canapelei.

Unele sunt ajustabile și au un sistem de prindere cu șireturi, în timp ce altele sunt elastice sau se aranjează pur și simplu pe canapea, fără a fi fixate în vreun fel.

Indiferent de stil, husa de canapea trebuie să poată fi pusă și scoasă cât mai ușor cu putință.

Husa de canapea. Material

Materialele deseori folosite la realizarea huselor sunt cele rezistente, care se pot spală la mașină automată.

Inul este o opțiune practică și frumoasă, dar se sifonează ușor.

Bumbacul amestecat cu fibre sintetice este extrem de rezistent, păstrându-și culoarea și textura chiar și după spălări repetate în mașină automată.

Țesătură chenille, cu aspectul ei catifelat, și țesătura Jacquard, care seamănă întrucâtva cu mătasea, fără să aibă, însă, luciul specific, aduc o notă de rafinament în camera de zi.

Husa de canapea. Culoarea

Având în vedere că o poți curața cu ușurință oricât de des este nevoie, husa poate avea și culori deschise, de la grej, crem.

Dacă optezi pentru o husă ce lasă expuse câteva porțiuni de tapițerie, atunci trebuie să iei în calcul și felul în care culoarea protecției textile se asortează cu nuanța canapelei.

Evită combinațiile stridente, dar și pe cele care nu oferă deloc contrast. Ai ocazia să creezi un punct de interes în încăpere cu ajutorul husei de canapea, așa că poți alege o husă roșie pentru o canapea albă sau una verde pentru o canapea maro.

Husele cu diverse modele sunt mai practice decât cele uni, pentru că nu lasă petele să se vadă. Dacă alegi o husă de canapea cu imprimeu, ține cont de acesta când așezi pernele decorative. O aglomerare de forme, linii și culori va aglomera vizual încăperea.


Pernuțe decorative pentru casa ta. Cum le alegi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp