Cum a apărut cel mai cunoscut număr de magie. Era acum un secol

Cum a apărut cel mai cunoscut număr de magie. Era acum un secol
Unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din istorie a împlinit 100 de ani. Ghiciți care e acesta? Poate că psihologii ar trebui să explice de ce implică o femeie.

Dintotdeauna, când a fost vorba de magie, un anume număr, care implică o femeie, a avut cel mai mare succes. Astăzi, celebra iluzie a împlinit 100 de ani de existență.

În urmă cu exact 100 de ani iluzionistul P.T. Selbit a pus o femeie într-o cutie pe scena teatrului Finsbury Park Empire din Londra. Sub privirile șocate ale audienței, a luat un fierăstrău în mână și a tăiat în două cutia de lemn cu femeia în el.

Cum a apărut cel mai cunoscut număr de magie

Spre șocul publicului, a îndepărtat apoi cele două bucăți, creând unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din toate timpurile, relatează NBC News. Apoi și-a completat magia: a unit bucățile și a ajutat asistenta să iasă afară din cutie. Teafără și nevătămată. Audiența era în extaz.

T. Selbit (1881 – 1938) a fost un magician, inventator și scriitor englez. El este prima persoană care a creat iluzia că a văzut o femeie tăiată în jumătate. Printre magicieni a fost cunoscut pentru inventivitatea și instinctul său antreprenorial. Lui i se datorează o lungă listă de iluzii scenice de succes.

Cel mai apreciat truc, omagiat la Londra

Un veac mai târziu, magicienii din întreaga lume se vor întâlni weekendul acesta pentru a celebra centenarul spectacolului care a scris istoria iluzionismului mondial.

„Acest lucru a prins și a devenit, după opinia mea, cea mai influentă și cea mai faimoasă iluzie care a existat vreodată. Magicianul nu a făcut trucul asupra unui obiect inert. L-a făcut asupra unei ființe umane ceea ce l-a ridicat la un cu totul alt nivel”, spune magicianul și istoricul Mike Caveney care scrie o carte despre iluzia respectivă.

Trucul lui David Copperfield

De-a lungul anilor toți marii magicieni au reluat trucul și l-au dezvoltat, adăugând, mulți dintre ei, propriile „amprente. Celebrul iluzionist David Copperfield a imaginat propria sa versiune a numărului. Aceasta a fost numită „Fierăstrăul morții”.

El interpretează singur rolul fostei asistente. E legat cu lanțuri în timp ce un fierăstrău cu o lamă rotativă uriașă îl taie în două. Copperfield a relatat într-un interviu filmat, că de câteva ori, a fost rănit în timpul trucului. „Am fost tăiat de lamă de câteva ori fiindcă aceasta era puțin deplasată, scenele fiind diferite în fiecare sală de spectacol”, punctează Copperfield.

Asociația de magicieni Magic Circle din Londra va găzdui festivitățile de celebrare și va difuza un livestream pe pagina sa de Facebook duminică la ora 20,00 (ora României).

Sursa foto: Facebook

Anna Lesko, momentul adevărului: „Mă antrenez urmărind știri pe evz.ro”

Recomandarile noastre