Un fost polițist arată de ce copiii cu înălțime mai mică de 1.50 m nu pot merge în mașină pe locul din față. Video

Copiii cu o înălțime mai mică de 1,50 metri, nu trebuie să stea în mașină pe locul din față. Fostul polițist Viorel Teacă a dat explicații clare într-un video pe care l-a făcut chiar cu fiul său, Noris, a cărui înălțime era de fix 1,46 m.
Micuțul a fost așezat pe scaunul din față, lângă șofer și i s-a spus să-și așeze centura de siguranță. Viorel Teacă le-a arătat tuturor că, în cazul unui accident, centura va lovi clavicula copilului.
„Uitați-vă ce se întâmplă. În cazul unei pretensionări a centurii, aceasta lovește clavicula, chiar și gâtul, provocând fracturi foarte grave. Domnul Noris, pe locul din spate, mai ai de crescut încă patru centimetri”, a încheiat mesajul Viorel Teacă.
Într-un alt video interesant, fostul polițist le-a dat și recomandări importante românilor care pleacă anul acesta, în vacanță, în Grecia. Viorel Teacă a menționat că vor plăti mii de euro amendă dacă sunt prinși că vorbesc la telefon. Tot o amendă uriașă vor plăti șoferii prinși că au depășit viteza legală.
„Și cel mai important, dacă te prinde băut la volan, permisul ți se suspendă până la zece ani”, a spus Viorel Teacă. De asemenea, polițiștii greci au primit ordin să amendeze cu 1500 de euro adulții care fumează având copii în mașină.
De fapt, informațiile transmise de fostul polițist Viorel Teacă se referă la ultimele modificări făcute de greci la codul rutier.
Mesajul lui Viorel Teacă a strâns multe comentarii de la internauți, unul dintre aceștia întrebându-se de ce atunci când pleacă din țară, șoferii români își schimbă comportamentul radical.
„Nu este nevoie sa fie polițiștii pe străzi, au camere si trimit amenzile acasă sau autorităților din țara în care domiciliază șoferul contravenient. În afara țării, comportamentul șoferului român se schimba total, mai ales al prețiosilor, opresc la semnalul polițistului, prezintă actele, nu jignesc. De ce oare?”, a spus internautul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook