Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum alegeți cea mai bună înghețată. Lucruri la care să fiți atenți

Cum alegeți cea mai bună înghețată. Lucruri la care să fiți atenți
Cu ciocolată, alune sau orice alte bunătăți, înghețata este un deliciu pe care nimeni nu-l poate refuza. Aveți grijă însă cum să o alegeți pe cea mai bună.

Îndrăgostiți de înghețată, de cele mai multe ori uităm de cele mai importante lucruri atunci când o achiziționăm. Fiți cu băgare de seamă, pentru că riscați să vă îmbolnăviți.

Cum alegeți cea mai bună înghețată. Lucruri la care să fiți atenți

Primul lucru care necesită atenție atunci când achiziționați o înghețată sunt ingredientele. Mai ales la zahăr. Specialiștii susțin că nu este recomandat să fie consumat pe zi mai mult de 40 de grame sau 100 de grame pe săptămână. Încercați să găsiți înghețată care să conțină cât mai puțini coloranți și arome, pentru că pot fi extrem de periculoase.

Sunt periculoase produsele light

O înghețată de calitate este obținută din ingrediente naturale, precum ou, unt, lapte și frișcă. Preparatul se consumă cu grijă, în porții mici.

În caz contrar, riscați ca temperatura corpului să scadă brusc, amigdalele se pot inflama și pot apărea și alte probleme de sănătate. Pe de altă parte, sunt periculoase produsele light. Chiar dacă acestea sunt lipsite de grăsimi, conțin mai multe zaharuri și îndulcitori.

Nu decongelați niciodată înghețata

În cazul în care pe suprafața înghețatei veți observa o peliculă fină de gheață înseamnă că produsul a fost decongelat, apoi înghețat la loc. Acest lucru nu trebuie făcut niciodată, pentru că produsul se poate altera și nu va mai avea același gust. Nu cumpărați înghețată de pe stradă, pentru a preîntâmpina problemele de igienă. Ca o regulă generală, evitați să achiziționați și înghețatele care au culori aprinse sau sunt însoțite de topinguri.

Sursă foto: kanal D

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre