Cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău

Cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău
Culoarea perfectă pentru părul tău poate fi o bătaie de cap atunci când vrei să-ți schimbi înfățișarea. În timp ce există o varietate largă de culori, alegerea ei poate deveni stresantă, mai ales că nu orice îți va veni bine. Iată cum ar trebui să alegi nuanța potrivită.

Decizia de a schimba culoarea părului vine din multe motive și este o soluție și o terapie pentru multe probleme. Pleiada de nuanțe pe care o avem la dispoziție ne poate face foarte ușor să intrăm în panică în asemenea momente, ori diversele tipuri de nuanțe ne depășesc uneori. Iată cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău. 

Cel mai important aspect de luat în considerare atunci când îți dorești schimbarea culorii părului este tonul pielii. Astfel, te asiguri că noua ta culoare de păr nu va intra în contrast cu nuanța pielii, ci va scoate în evidență un ten luminos. Cea mai simplă metodă de a determina tonul pielii este să analizezi culoarea venelor vizibile la nivelul încheieturilor – dacă acestea sunt albăstrui, tonul pielii tale este rece, dacă sunt verzi, atunci înseamnă că pielea ta are tonuri calde. Dacă venele tale sunt verzi-albăstrui, te situezi în zona neutră.

Cum alegi culoarea perfectă pentru părul tău. Tipul de piele

Piele cu ton rece – mizează pe nuanțe reci, care să nu între în contrast cu tonul pielii. Evită culorile cu irizații galbene sau aurii. Piele deschisă la culoare cu tonuri reci – e recomandat un blond platinat, blond-cenușiu sau șaten-cenușiu. Piele medie cu tonuri reci – vopsește-te în șaten-cenușiu, șaten închis, brunet. Ideal, nimic cu mai mult de două nuanțe mai închis sau mai deschis decât culoarea ta naturală.

Piele închisă la culoare cu tonuri reci – ți se potrivește un roșu-burgund, roșu intens, șaten-cenușiu sau brunet.

Piele cu tonuri calde – mergi pe nuanțe calde, cu irizații aurii, calde. Evită nuanțele cenușii, cu sub-tonuri albastre sau mov.

Piele deschisă la culoare cu tonuri calde – optează pentru un blond-auriu sau șaten-alună.

Piele medie cu tonuri calde – caută un roșu-cupru, șaten cu irizații de cupru, șaten-alună, brunet cu irizații șatene.

Piele închisă la culoare cu tonuri calde – alege o culoare șaten-alună, șaten închis, brunet cu irizații șatene.

Piele neutră – ești îndeajuns de norocoasă încât să poți experimenta atât cu nuanțe calde, cât și cu nuanțe reci, pentru a-ți găsi culoarea perfectă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, orientează-te în funcție de culoarea ochilor.

Foto: Facebook

Smochinele sunt bune pentru sănătate. Iată de ce