Smochinele sunt bune pentru sănătate. Iată de ce

Smochinele sunt bune pentru sănătate. Iată de ce
Smochinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să le introducem cât mai repede în alimentație.

Smochinele sunt extrem de controversate, dar și bune pentru sănătate. În ciuda faptului că ele conțin într-adevăr multe oligoelemente utile, inclusiv caroten, pectină, fier și cupru, aceste fructe conțin o cantitate mare de zahăr, în unele soiuri conținutul său atinge 71%. Din acest motiv, acest fruct nu este recomandat persoanelor cu diabet.

O smochină mare are în jur de 47 de calorii şi puteţi consuma câteva între mese, ca gustări, dar nu exageraţi cu cantităţile, mai ales dacă sunteţi la dietă. Atât smochinele proaspete, cât şi cele uscate sunt bogate în fibre. Acestea care conferă senzaţia de saţietate, combat constipaţia, ţin sub control nivelul colesterolului şi reglează glicemia. 

Smochinele, bune pentru sănătate. Ce beneficii au 

Smochinele au efect antiinflamatoriu, prin urmare sunt recomandate pentru răceli, dureri în gât și alte boli similare. În medicina populară, smochinele sunt cunoscute pentru lupta împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Desigur, nu vă recomandăm să vă bazați tratamentul doar pe aceste fructe.  Smochinele conțin o cantitate impresionantă de potasiu, care va avea un efect benefic asupra sănătății generale, în special asupra vaselor sangvine.

Acestea sunt, de asemenea, bogate în fibre, motiv pentru care satisfac foamea pentru o lungă perioadă de timp. Aceste fructe pot fi o gustare potrivită la mijlocul zilei. Reţineţi că smochinele proaspete sunt de preferat în detrimentul celor uscate, deoarece au mai puţine calorii. De exemplu, 100 de grame de smochine uscate au 249 de calorii, 3.3 grame de proteine, 69 de grame de carbohidraţi şi 5.6 grame de fibre. Pe de altă parte, 100 de grame de smochine proaspete conţin 80 de calorii, 1.3 grame de proteine, 20 de grame de carbohidraţi şi 2.2 grame de fibre.

Efectele negative ale smochinelor

Sunt puține contraindicații pentru consumul smochinelor. Ele sunt asociate în primul rând cu conținutul ridicat de zahăr. Smochinele proaspete nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat și care suferă de boli gastrointestinale acute. Același lucru este valabil și pentru smochine uscate, deoarece procentul de zahăr din acestea doar crește.

Foto: Facebook

De ce trebuie să bei ceaiul negru. Beneficiile acestei băuturi calde