Cum arată azi cel mai erotic cuplu dintr-un fllm de la Hollywood

Cum arată azi cel mai erotic cuplu dintr-un fllm de la Hollywood
Când Elizabeth l-a întâlnit pe John era o femeie inteligență, sofisticată, având control deplin asupra vieții sale. Așa începe povestea filmului care a răvășit mințile a generații întregi, spărgând toate barierele legate de pudoare.  Să vedeți cum arată azi protagoniștii celui mai erotic film produs de Hollywood secolul trecut.

Vorbim de Nouă săptămâni și jumătate (9½ Weeks), un film de Adrian Lyne, cu Mickey Rourke și  Kim Basinger în rolurile principale. Mai exact, o dramă de 112 minute, inspirată de cartea de memorii a austriecei Elizabeth McNeill.


Americanii l-au numit „cult following”. Filmul a avut buget de 17 milioane de dolari și au fost încasate 100 de milioane. Vorbim de anul 1986, când a fost lansat acesta. Totuși, e de amintit că americanii au fost cam pudici, nu s-au înghesuit la film, scenele erotice i-au cam disconfortat.

În „țara mamă” filmul abia s-a apropiat de 7 milioane de dolari încasări. Grosul a venit din celelalte țări, în special în Australia, Canada și Marea Britanie de unde s-au încasat mult peste 90 de milioane de dolari.

Ulterior, filmul a dat naștere a două sequeluri Another 9½ Weeks (1997) și The First 9½ Weeks (1998).

Subiectul, cu mare impact psihologic

Subiectul era în trendul „artă”: o galeristă din New York trăiește o experiență erotică cu un broker de pe Wall Street (Mickey Rourke). Intrigată de personalitatea acestuia enigmatică și distantă, galerista (Kim Basinger) aterizează într-o relație plină de senzualitate, dar care se dezvoltă într-un coșmar plin de fantezie și dominație. Curând Elizabeth trebuie să aleagă între dorințe și sănătatea să psihică.

Basinger și Rourke au devenit cel mai erotic cuplu de la Hollywood. Să vedeți cum arată acum.  Protagonista are acum fix dublul vârstei avute când a fost lansat filmul erotic. În vârstă de 66 de ani, actrița Kim Basinger avea 33 în momentul lansării filmului.

Cu trei ani mai devreme, apărea pe coperta celebrei reviste pentru bărbați, Playboy, cu un pictorial generos în interiorul revistei, realizat, culmea, cu alți doi ani mai devreme. Între timp, a câștigat un premiul Oscar și alte premii importante.

Philip Andre Rourke, Jr. cunoscut ca Mickey Rourke, este un actor, scenarist și fost boxer profesionist american, celebru pentru rolurile sale în filme de acțiune, dramă și thrillere.

Pentru o perioadă el chiar a părăsit actoria și a intrat în lumea boxului profesionist. Are 68 de ani acum, avea 35 în momentul lansării celebrului film și e, din 2009, alături de aceeași femeie.

Cine a fost femeia care a inspirat filmul

Scriitoarea Elizabeth McNeill s-a născut în Austria, la Graz, în 1940. A fost fiica unui membru al partidului nazist. O chema Ingeborg Day. Și-a schimbat numele după ce s-a stabilit în America, în timpul unui program educațional.

După încheierea primei căsătorii (a avut o fiică și un fiu care a murit când era foarte mic), Elizabeth s-a mutat în Manhattan împreună cu cel de al doilea soț și s-a angajat că editor la Ms Magazine, o revista liberală feministă de succes și astăzi. Și-a publicat cartea în anul 1978. Filmul a intrat în producție în 1984. Elizabeth s-a sinucis în 2011.

Sursa foto: YouTube, Instagram, pinterest.com

Exclusiv. Cum au devenit cele mai bune prietene Drăgușanca și Sălăgean după ce l-au împărțit pe Bodi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp