Cum arată celula din arestul preventiv din Bulgaria în care stă acum Elena Udrea

Cum arată celula din arestul preventiv din Bulgaria în care stă acum Elena Udrea
Elena Udrea a avut noroc până acum. A rămas în arestul în Bulgaria, unde condițiile sunt cu mult mai bune decât în România.

Elena Udrea face tot ce poate să-i convingă pe judecătorii din Bulgaria să o păstreze în țara lor. A motivat chiar cu faptul că a fost amenințată cu moartea.

Cum arată celula din arestul preventiv din Bulgaria în care stă acum Elena Udrea

Deocamdată, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, e lăsată să stea în arestul din Bulgaria, așa că laudă justiția țării. Ea a ajuns în arestul autorităților bulgărești după ce a fugit din România, în urma condamnării la șase ani de închisoare cu executare. Udrea încearcă să facă tot ce poate să rămână acolo, dar decizia privind extrădarea va fi luată pe 19 aprilie.

Pe de altă parte, blonda a cerut și azil politic în Grecia. „Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Aș vrea să spun, în primul rând, că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România”, a declarat Elena Udrea, după ce a fost în sala de judecată.

Udrea speră că va găsi înțelegere la bulgari

De asemenea, ea speră că magistrații bulgari vor judeca așa cum scrie la carte cazul ei și vor lua hotărârea cu multă corectitudine. „Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie, nu doar de a soluționa o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția europeană.

După 3 ani din nou se cere de către statul român arestarea mea pentru aceeași decizie judecătorească constatată deja ilegală în 2018, de către CCR. Ca fost ministru și ca om politic știu că întotdeauna în clasamentul țărilor europene România și Bulgaria ocupă ultimele două locuri la mai toate capitolele, aveți ocazia ca să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României. În speranța că o să analizați curajos cazul meu, vă mulțumesc!”, a adăugat Udrea.

În arest sunt celule cu două sau trei persoane

Potrivit informațiilor oferite de Wowbiz, comparativ cu arestul din România unde condițiile sunt greu de exprimat în cuvinte, în cel bulgăresc situația e cu totul alta. Celulele în care stau deținuți ca Elena Udrea sunt foarte curate, au două sau trei paturi, o masă și atâtea scaune câte persoane sunt în interior, dar și ferestre foarte mari.

Sursă foto: wowbiz