Cum au dispărut 5 miliarde de dolari din seiful lui Hitler. Averea pierdută a dictatorului

Cum au dispărut 5 miliarde de dolari din seiful lui Hitler. Averea pierdută a dictatorului
Revelația că Hitler a adunat o avere secretă a dus la căutarea banilor lipsă. Istoricii au descoperit că dictatorul a luat fondurile economisite de-a lungul vieții refuzând să plătească impozite și și-a depus averea în numeroase conturi elvețiene.

Cum au dispărut 5 miliarde de dolari din seiful lui Hitler. Hitler a ascuns această bogăție pe tot parcursul celui de-al doilea război mondial, dar la sfârșitul războiului părea să fi dispărut. Acum, istoricii au noi piste din puzzleul cu privire la banii lipsă pe care dictatorul i-a păstrat în secret.

Taxele lui Hitler

Se știa deja cum au fost achiziționate aceste fonduri. Hitler a taxat pentru utilizarea imaginii sale, pentru aparițiile sale la mitinguri și alte astfel de locații și pentru vânzările cărții sale, Mein Kampf. El nu a plătit impozite pe acest venit și, prin urmare, a ajuns să adune milioane de lire sterline. 

Odată ce aceste milioane au dispărut, totuși, istoricii au fost nesiguri cu privire la încotro s-au dus banii lipsă.

Au decis să încerce să o urmeze folosind documente oficiale, care includ extrase de cont bancare, formulare fiscale și orice altceva în care ar putea fi urmărită circulația fondurilor lui Hitler. Un astfel de document a fost ultima sa voință și testament.

Testamentul fals al lui Hitler

Voința lui Hitler părea să fi fost o minciună, scrisă de dragul de a-i convinge pe nemți că este un martir sărac. El a susținut că nu mai are nimic de lăsat în urmă și că ceea ce avea el aparținea naziștilor. 

Banii lipsă nu au fost menționați deloc, deși se crede că a dat adjuncților săi comenzi verbale cu privire la modul în care aceste fonduri ar trebui să fie controlate la moartea sa.

Banii lipsă

Se crede că această voință a fost menită să perpetueze ideea că Hitler a fost un om care a trăit și a lucrat pentru îmbunătățirea celui de-al Treilea Reich. El a vrut ca cetățenii săi să creadă cu adevărat că tot ce îi pasă de gloria Germaniei. 

Banii lipsă din conturile sale elvețiene indică, totuși, că trebuie să fi încredințat cuiva că are mai mult decât pretindea. Nu este deloc sigur cine a fost „păstrătorul” sau ce au făcut cu averea lui.

Horoscop Minerva – 24 aprilie. Diana Șoșoacă ar putea avea probleme serioase

Recomandarile noastre