Cum au evoluat implanturile mamare în ultimii 30 de ani. Progresele tehnologice și vizibilitatea crescută a culturii pop au schimbat modul în care americanii privesc mărirea sânilor. Aici, o scurtă privire asupra trecutului, prezentului și viitorului celei mai populare operații estetice din Statele Unite.
Siliconul: La D sau nu la D?
Trecerea la cupa D a sutienului cu ajutorul unui implant mamar? La începutul anilor ’90, aceasta nu era nici măcar o întrebare. În acea perioadă, mai mare a fost considerat cu siguranță mai bun. Femeile din toată America treceau la cel puțin o mărime mai mare a cupei, apelând la implantul mamar cu silicon. Sau de ce nu două, ba chiar trei mărimi mai mari.
Modul în care femeile își rotunjeau pieptul s-a schimbat apoi de la deceniu la deceniu. Siliconul a fost suspendat de pe piață la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Moment în care operațiile cu implant mamar salin au devenit populare. Până când siliconul a fost reaprobat de Administrația de Alimente și Medicamente a Statelor Unite ale Americii, mărirea sânilor devenise cea mai populară operație estetică.
O nouă generație de implanturi mamare la mijlocul anilor 2000
Cum au evoluat implanturile mamare în ultimii 30 de ani. După reaprobarea siliconului pe la mijlocul anilor 2000, o generație și mai naturală de implanturi a ajuns pe piață. Inovații precum implanturile mamare gummy bear au fost revoluționare.
Umplutura lor era unică, formată dintr-un gel de silicon semi-solid care își păstra forma. Aceasta prezenta un risc minim de a migra în afara cochiliei dacă se rupea, conform spuselor chirurgului plastician Steven Teitelbaum.
Și, deși s-au schimbat multe în ultimii 30 de ani, popularitatea implanturilor mamare cu siguranță nu s-a schimbat.
„În Statele Unite, mărirea sânilor este cea mai frecventă procedură chirurgicală estetică. În fiecare an, peste 300.000 de femei alegând să își facă un implant mamar”, spune Adam Kolker, chirurg plastic în New York City.
Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă adaugi sirop de arțar la micul dejun în fiecare dimineață
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook