Interlopul s-a destăinuit ziariștilor din Cluj: „Primăria mi-a deschis dosar la Judecătorie. Am primit munca în folosul comunității.” Mai mult, pe Nelson l-a luat inima: „Amenzi neplătite din 2006, suma acumulată 245 milioane! Să vină doctorii, tensiunea mare. Plătiți-vă amenzile oameni buni!! Vremuri grele!!”, s-a lamentat el.
„Primăria mi-a făcut dosar la Judecătorie”
Omul, de bună credință, a fost chiar la ANAF, să plătească 1000 de lei (10 miloane în bani vechi), cu care era convins că își achită îndatoririle față de societate: „Nu mai am putere în mine, îmi bate inima. Am tensiune! Am fost la ANAF și am plătit datoria de 10 milioane de lei. Am crezut că asta e toată datoria mea față de poporul român, față de stat, dar nu…
Pe urmă mi-a venit înștiințare. Primăria mi-a făcut dosar și m-a dat la Judecătorie. Am de plătit 245 de milioane de lei și au zis că o să decidă să îmi dea muncă în folosul comunității. Nu e problemă”, lăcrimează el, „mă duc la muncă în folosul comunității, pentru patrie.”
Faptele bune nu sunt apreciate
De supărare, Mondialu aproape că nu mai are puterea să declare nimic, însă precizează totuși că el este un om care a dat zeciuială, căci face fapte bune: „Faptele bune nu le-ați văzut când am dat bani la colindători. Am dat zeciuiala. Nu trebuie să mă dați voi pe mine, Primăria județului Cluj, în Tribunal. Mă duc la muncă în folosul comuniunii… nici nu pot să anunț. Nu pot vorbi.”
Însă e indignat: „Am amenzi din 2012, 2007, 2010… Cum Dumnezeu e posibil așa ceva?! Numai eu le am… Au zis să le plătesc. Dar eu vreau să plătesc numai amenda, nu și penalizările. Mi-ați dat amenzi, dar de unde atâtea”, se întreabă Nelson Mondialu.
Interlopul va trebui să execute 765 de zile de muncă în folosul comunității. El va trebuie să muncească timp de 36 de luni pentru a plăti datoriile de 24.500 de lei (5000 de euro). Conform aceluiași Nelson Mondialul, „La muncă voi fi plătit cu 8 lei pe oră, patru ore pe zi și va trebui să muncesc mult.”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook