La premiile Grammy, valoarea lui Kanye West a stat în picioare. Cum și cu cât s-au vândut ghetele lui purtate

La premiile Grammy, valoarea lui Kanye West a stat în picioare. Cum și cu cât s-au vândut ghetele lui purtate
Tranzacția primăverii s-a consumat zilele acestea printr-o celebră casă de licitații. Suma obținută e fabuloasă.

Cum poate o pereche de pantofi folosiți să coste milioane? Poate, dacă e vorba de un prototip. Și dacă au mai fost și folosiți. O pereche de pantofi de sport ce i-au aparţinut lui Kanye West s-a vândut cu 1,8 milioane de dolari. Acesta e un nou preţ record pentru o pereche de sneakers, a anunţat casa de licitații Sotheby’s.

Este vorba de pantofii prototip din seria pe care celebrul artist a lansat-o în urma colaborării de câțiva ani cu Nike. Cumpărătorul pantofilor purtați de Kanye West a fost platforma de investiţii în sneakers RARES, care a plătit cel mai mare preţ înregistrat pentru pereche. Inițial, Sotheby’s a estimat valoare perechii la un milion de dolari.

Cum poate o pereche de pantofi folosiți să coste milioane

Platforma a fost lansată la sfârşitul lunii martie de Gerome Sapp, un fost jucător profesionist de fotbal american, în vârstă de 40 de ani. Aceasta permite persoanelor particulare să investească în pantofi sport foarte rari, pe care nu i-ar putea cumpăra pe cont propriu.

Mai exact, Rares achiziţionează o pereche de colecţie, pe care o introduce apoi în bursa platformei. Orice persoană fizică poate apoi cumpăra acţiuni ale perechii respective, aşa cum ar proceda în cazul unei companii cotate la bursă. Există apoi posibilitatea revinderii acestor acţiuni pe platformă. Preţul variază, exact ca în cazul unei burse clasice de schimb, în funcţie de cerere şi ofertă.

Pantofi sportivi s-au vândut cu 1,8 milioane de dolari. Achiziţia a spulberat vechiul record de 560.000 de dolari pentru o pereche de Air Jordan 1 din 1985, concepută şi purtată de baschetbalistul Michael Jordan.

Prototipul Nike Air Yeezy 1 prezentat la Premiile Grammy

Perechea de Nike Air Yeezy 1 a fost scoasă la vânzare de colecţionarul din New York, Ryan Chang. Se știe că Kanye West a fost încălțat cu ea atunci când a urcat pe scenă și a  interpretat emoţionant piesele sale celebre, „Hey Mama” şi „Stronger”. Evenimentul a avut loc  la premiile Grammy din 2008.

Pantofii sport de culoare neagră au fost un model unic. Cum am arătat, ei au fost prima pereche din gama Yeezy care a fost prezentată în public.

După ce a încălțat prototipul la Grammy, și reclama a fost făcută, modelul a intrat în fabricaţie și a fost pus în vânzare abia în aprilie 2009.

West şi-a încheiat colaborarea cu Nike în 2013. Ulterior a semnat un contract cu brandul Adidas, unde marca de sneakers Yeezy a adus vânzări estimate la 1,7 miliarde de dolari în 2020, potrivit Forbes.

Sursa foto: Instagram

Anda Adam se joacă mai mereu cu kilogramele în ultimii ani. Doar ca să bea ceai?