Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să alegeți un pește bun și proaspăt. Sfaturi de mare ajutor

Cum să alegeți un pește bun și proaspăt. Sfaturi de mare ajutor
După sărbători, nimic nu se compară cu o porție de pește gătit așa cum scrie la carte. Dar acesta trebuie să fie extrem de proaspăt când este mâncat.

Când mergeți să achiziționați un pește, trebuie să fiți atenți la câteva aspecte. Veți ține la distanță eventualele probleme care ar putea să apară.

Cum să alegeți un pește bun și proaspăt. Sfaturi de mare ajutor

Faceți parte din categoria persoanelor care nu pot trăi fără să mănânce pește? Puteți să vă considerați cu adevărat fericiți, pentru că veți avea o sănătate de fier. Totuși, atunci când cumpărați un pește, trebuie să aveți mare grijă. Ideal ar fi ca peștele să fi fost pescuit cu 48-72 de ore înainte.

Ochii trebuie să fie clari și nu tulburi

Întotdeauna când cumpărați un pește, trebuie să fiți atenți ca ochii să fie mereu clari, niciodată tulburi sau înfundați în orbite. De asemenea, branhiile trebuie să fie roșii și să nu aibă nici un fel de mucus.

Un alt lucru care necesită atenție sporită este textura cărnii, care nu trebuie să fie uscată când este apăsată cu degetul. Dacă vă hotărâți să luați un pește eviscerat, fiți atenți la coaste. Trebuie să fie intacte și prinse de carne.

Nu trebuie să aibă urme de mucegai, iar solzii să fie lucioși

Uitați-vă și la aspectul exterior al peștelui, spun specialiștii, doar așa puteți să vă dați seama cât de proaspăt este. Sub nici o formă nu trebuie să aibă vreo urmă de mucegai, sau ca suprafața să fie lipicioasă. De asemenea, peștele nu are voie să miroasă urât atunci când este cumpărat.

Și solzii vă pot arăta dacă peștele este proaspăt sau nu. Trebuie să îi alegeți pe cei cu solzii lucioși, curați și bine lipiți de piele. În plus, e important de știut că peștele pescuit recent are gura închisă.

Nu cumpărați produse din pește care nu sunt etichetate

În altă ordine de idei, specialiștii vă recomandă să nu cumpărați niciodată produse din pește care nu sunt etichetate. Iar dacă pe etichetă nu există termen de valabilitate sau este depășit, alegeți alte produse. De asemenea, ambalajul nu trebuie să fie rupt sau tăiat. În cazul peștelui congelat, verificați să nu fie aibă pete maronii și să nu fie gelatinos.

Sursă foto: unica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre