Cum să aveți bucle voluminoase ca la coafor, acasă. E simplu: urmați rutina Salmei Hayek

Cum să aveți bucle voluminoase ca la coafor, acasă. E simplu: urmați rutina Salmei Hayek
Părul creț și voluminos la domiciliu ca la coafor? Nimic mai simplu. Avem mai multe sfaturi ușoare, de la  celebra Salma Hayek.

Toată viața ei, actrița și-a pus în valoare părul natural, oferindu-i un volum maxim. Dacă vrei să-i copiezi look-ul, iată 5 sfaturi utile și câteva idei de produse pe care să le încerci. Iar dacă ai părul creț sau ondulat, sfaturile acestea vor fi cu atât mai binevenite.

Se întâmplă cam tuturor. Cei cu părul creț îl vor drept, și chiar și invers, nu ești niciodată complet mulțumit. Dar cum ar fi să te bucuri pur și simplu de buclele tale? Cel mai recent exemplu este cel al Salmei Hayek, care are părul creț în mod natural, dar pe care am văzut-o mereu în multe coafuri diferite, până la explozia de păr creț voluminos cu care ne-a încântat pe străzile Londrei, zilele trecute, scrie Vogue.com.

Ce face zilele acestea Salma Hayek la Londra

Salma Hayek s-a aflat la Londra pentru o cină cu Charlie Brooker, creatorul serialului de televiziune antologic distopic Black Mirror. A fost o cină de lucru, pentru că Salma a fost cooptată în distribuția noului sezon, al șaselea, care urmează să fie filmat. Dar această ocazie a fost și o oportunitate de a arăta coafura perfectă care face „pace” cu părul ei natural și chiar îl pune în valoare la maximum.

Părul Salmei Hayek este super ondulat, plin de volum, cu bucle săltărețe și strălucitoare. Purtat cu o tunsoare medie și o cărare centrală, pare și mai intens ondulat. Coafura aleasă de Salma Hayek este un exemplu frumos pentru toate femeile cu părul creț, care au ajuns în acel moment din viața lor în care au învățat să-și aprecieze părul natural și au decis să facă din el vedeta look-ului lor. Tocmai acestor femei, actrița pare să le spună: „În loc să vă îndreptați buclele, faceți-le și mai crețe”.

Cinci sfaturi pentru a avea un păr ondulat superb

Tunsoarea cu bucle. Dacă doriți să aveți un păr creț voluminos și plin de volum, este esențial să contactați un profesionist expert în tăierea părului creț. Acest tip de păr necesită o tunsoare specifică. Este o tăietură geometrică, care împarte secțiunile în blocuri, în care diferitele fire sunt tăiate diferit. Acest lucru menține volumul în locurile potrivite și respectă buclele, fără să le aplatizeze sau să le deformeze.

Uscați părul în mod corespunzător. Momentul coafării este crucial pentru părul creț și este cel care determină dacă o buclă voluminoasă are succes sau nu. E obligatorie folosirea duzei pentru păr creț. Acesta este un difuzor lat și rotund, cu o grilă perforată și lamele, între care părul este așezat cu capul în jos pentru a se usca în interiorul instrumentului.

Cum să piepteni părul creț? Cel mai simplu răspuns ar fi: nu-l pieptănați. Dar viața de zi cu zi poate impune necesitatea de a vă aranja părul. Părul creț trebuie pieptănat doar atunci când trebuie spălat, altfel există riscul de a se strica buclele. Totuși, dacă trebuie să-l coafezi, ai două opțiuni: degetele, care sunt întotdeauna cea mai bună soluție pentru părul creț, sau un pieptene cu dinți largi, care simulează mișcarea degetelor și este capabil să descurce părul fără să deterioreze prea mult buclele.

Tehnica de decupare. Dacă doriți mai mult volum, începeți de la rădăcina părului. Pentru a ridica buclele, puteți încerca să le tăiați. Aceasta este o tehnică prin care duzele de coafură sunt plasate pe rădăcini pentru a le menține drepte după aplicarea produselor de styling.

Produsele potrivite. Un alt element indispensabil pentru un volum maxim este alegerea produselor pentru părul creț, începând cu curățarea. Dacă șamponarea pentru părul creț este esențială, poate cu atât mai mult este nevoie de realizarea de măști sau de împachetări înainte de șamponare, pe bază de ingrediente nutritive și elasticizante, capabile să dea corp și textură părului, acționând astfel asupra volumului acestuia. Două ingrediente de încercat sunt argila și spirulina.

Sursa foto: Instagram