Cum să faceți o nuntă epică în 2022. Iată topul tendințelor trasate de americani

Cum să faceți o nuntă epică în 2022. Iată topul tendințelor trasate de americani
Niciodată nu a fost mai util un ghid practic pentru a-ți organiza nunta. Vrei o nuntă cu stil? Nimic mai simplu. Spune Da petrecerilor tematice și Nu pungilor pline cu cadouri pentru invitați. Încă un Da, pentru a salva pozele digital, Nu pentru culorile neutre.  Iată tot ce trebuie și ce nu pentru a avea o nuntă cu adevărat epică.

Știați?  În 2022, în SUA vor fi celebrate peste două milioane și jumătate de căsătorii, un număr record și cel mai mare din ultimii 40 de ani.  Și asta înseamnă că există multe cupluri care caută idei și inspirație pentru cea mai bună zi a lor. Iar dacă americanii se nuntesc în stil mare, nici  românii nu pot rămâne mai prejos.

Vogue a cerut unor wedding planner celebri să ne povestească despre tendințele și inspirațiile cuplurilor celebre, dar și despre ceea ce nu va mai fi la modă. Datorită răspândirii rețelelor sociale, ideile de nuntă pot deveni rapid neoriginale, prea copiate sau, mai rău, prea învechite.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Petreceri tematice

„Acum, că am avut cu toții al doilea vaccin, nunțile sunt despre distracție și tradiție.  Cinele dinainte de nuntă și cele mai solicitate petreceri în acest moment sunt super distractive și bizare: circ, focuri de tabără în pădure, petreceri mascate, chiar și un rodeo strălucitor”, arată  Bronson Van Wyck.

„Am primit o mulțime de solicitări pentru nunți tematice sau petreceri de bun venit, inspirate de Contele de Monte Cristo, muzică disco, vechiul Hollywood, ca să numim doar câteva. Se pare că clienții își doresc un concept unic, de la început până la sfârșit, implementat într-un mod deloc banal, ci modern și distractiv”, arată Francie Dorman și Britt Cole.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Tapet

„Dacă ți-ai decorat casa cu tapet (sau dacă ți-au plăcut postările de pe Instagram cu înainte și după), cu siguranță îți va plăcea să-l folosești și pentru nunta ta!  Pentru fundalul locului în care vei intra, sau pe peretele din spatele trupei: iată câteva idei pentru a-ți etala culorile preferate chiar și în ziua nunții”, arată Mindy Weiss.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Dress code pentru oaspeți

„Stilul invitaților la nuntă este în tendințe și vedem din ce în ce mai mulți invitați care fac tot posibilul pentru a alege total look-ul perfect, iar nunta devine o oportunitate de a te îmbrăca cu eleganță și de a scoate în evidență articole cu adevărat speciale.  Stilul oaspeților a devenit mult mai vizibil”, mai arată Francie Dorman și Britt Cole.

„După ce au petrecut luni de zile stând pe canapea, oaspeții sunt fericiți că în sfârșit se pot îmbrăca elegant.  Costumul întunecat s-a întors, așa că scoateți praful smokingul!”, spune și Mindy Weiss.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Nunți în stil

„Nunțile au revenit la modă!  Credem că ideea „micro nunții” aparține acum trecutului și că oamenii vor să trăiască ziua cea mare cu o petrecere exagerată”, spun Francie Dorman și Britt Cole.

„Ne-au plăcut nunțile mici și intime din 2020, dar astăzi cuplurile vor să petreacă în stil mare.  Am văzut deja listele de invitați, sunt din ce în ce mai lungi”, spune Stefanie Cove.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Invitații și fotografii digitale

„O salvare digitală este o salvare.  Am început să recomandăm folosirea lor în perioada pandemiei pentru a evita deteriorarea bugetului pentru lucruri precum hârtie de scris personalizată, tipărire, expediere… dar și pentru a putea comunica știrile mai imediat, în cazul, de exemplu, că planurile ar trebui schimbate.

Și se pare că această tendință a rezistat.  Este plină de satisfacție să trimiți un mesaj de salvare a datei și să primești răspunsuri imediat.  În plus, clienților noștri le place foarte mult ideea de a putea începe să comunice detaliile nunții într-un mod virtual”, mai arată Francie Dorman și Britt Cole.

„Dacă un lucru am învățat din acest 2021, este necesitatea de a comunica cu oaspeții în timp real.  Mulți dintre prietenii noștri din familiile, s-au aflat în locuri diferite în timpul pandemiei, iar acum, că 2022 este aproape, ne încurajăm clienții să treacă la digital pentru invitații. Nu numai că economisește bani, dar stresul corespondenței lente este eliminat, invitațiile nu ajung la timp: în schimb, se pot face modificări în ultimul moment și, mai mult, este sustenabil”, e de părere Bryan Rafanelli.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Nunți technicolor

„Știm că după pandemie moda „pansamentului cu dopamină” a explodat.  Și abia aștept să creez nunți super-colorate”, mai arată Bryan Rafanelli.

„Cuplurile vor să sărbătorească în technicolor!  Vor să stea la o masă plină de viață, strălucitoare și florală și să ia masa sub bolți colorate, pline de lumini și flori”, e de părereTara Fay.

 Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Foișoare deschise, în aer liber

„Foșoare deschise, fără pereți!  Nu ne mai simțim în largul nostru în spații închise și supraaglomerate, așa că o locație în aer liber îi face pe oaspeți să se simtă bine, și în orice caz protejați de intemperii”, spune Stefanie Cove.

„Sunt o mulțime de solicitări pentru agățarea decorațiunilor florale sau a instalațiilor florale mari suspendate pe mese sau care coboară de la tavan până la podea pe toată lungimea mesei”, mai spune Tara Fay.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022: Mai multe cocktail-baruri

„Mai multe stații de bar au fost la mare modă înainte de izolare, așa că acum toată lumea le vrea înapoi.  Într-adevăr, vor de două ori mai mult decât înainte, iar shot-urile de tequila sunt cele mai populare, arată Mindy Weiss.

 Ce este „In” în materie de nunți în 2022: O întorsătură artistică

„Toată încăperea în care are loc nunta devine parte a experienței.  Clienții își doresc idei noi pentru a umple (sau îmbogăți) spațiile goale cu un design anume, grafic sau artistic, care se regăsește apoi în toate celelalte detalii.  De exemplu, am angajat odată un artist care i-a portretizat pe miri cu stilul său abstract și nu numai că am pus tabloul la vedere, dar i-am pus arta în alte detalii, de la mici recipiente pentru a lua mâncare până la o reproducere la scară mare a imaginii pentru ringul de dans personalizat”, explică Mindy Weiss.

Ce este „In” în materie de nunți în 2022:  Trăiască nunta lungă

„Clienții noștri doresc să prelungească weekendul nunții cu diverse evenimente pe trei sau patru zile, cu, de exemplu, o petrecere mare de bun venit, o cină înainte de nuntă și câteva activități de făcut în timpul zilei, precum un turneu de tenis sau o sesiune de zumba.

Se mai cer drumeții, plimbări sau jogging.  Și de ce să nu închei weekend-ul nunții cu un eveniment „detox”, dar doar de moment, sau cu o petrecere de adio pentru a saluta invitații?” , spune Bryan Rafanelli.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022:  Prânzuri și cine „de familie”

„Anul acesta ne luăm la revedere de la prânzurile și cinele în familie. Mai bine lăsați aceste ocazii prea casual și neîngrijite pentru grătarele de vară.  Clienții noștri își doresc evenimente formale, vor ritual, și eleganță… și mult spațiu pe mese pentru flori”, arată Rebecca Gardner.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022: Lumini intermitente pe tavan

„Odinioară erau frumoase, dar astăzi în loc să scoatem în evidență partea superioară a locației, din moment ce trăim metaforic momentul, este mai bine să ne îndreptăm atenția către mese și ringul de dans: spre prezent, pe scurt”, susține Mindy Weiss.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022: Bucătari care gătesc în timpul recepției

„Prăjim și gătim cu o seară înainte sau cu câțiva invitați, la cina de dinainte de nuntă.  La recepție, miresele spun „Acum hai să dansăm!” Și evită cinele prea lungi și formale.  Și este mai bine să aveți discursurile pregătite cu o seară înainte (în afară de cele ale mirelui, cel mai bun om și tatăl miresei) pentru a transforma recepția într-o adevărată cină, astfel că invitații vor începe să danseze mult mai devreme seara”, arată Bronson Van Wyck.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022: Ringul de dans decorat cu inițialele mirilor

„Ne place ideea de monogramă, dar ringul de dans cu inițialele gigantice ale mirilor este atât de mult… 2010. Dacă tot vrei să personalizezi ringul de dans, alege un design artistic sau o grafică pentru a crea un aspect special. Poți avea un motiv, trimite un mesaj, alege o culoare care sa reprezinte stilul nunții și personalitatea ta”, mai spune și Mindy Weiss.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022: Culori neutre

„Există din ce în ce mai puțină cerere de culori precum alb / fildeș / verde pentru anul viitor, cuplurile își doresc un 2022 super plin de viață”, e de părere Stefanie Cove.

„Albul este frumos, sigur, dar cuplurile vor să aleagă o culoare și să o pună peste tot.  După cum se spune, fie te dai mare, fie las-o baltă”, arată Tara Fay.

Ce este „Out” în materie de nunți în 2022: Mărturiile de nuntă cu volum

„Astăzi încercăm cu toții să fim mai responsabili și mai sustenabili, motiv pentru care cuplurile le oferă invitaților un cadou simplu, dar atent, poate în concordanță cu locația nunții.  Și oaspeții vor avea, de asemenea, mai puține „lucruri” de împachetat”, arată Stefanie Cove, pentru Vogue.