Cum să preparați acasă cremă de ciocolată cu migdale și cocos

Cum să preparați acasă cremă de ciocolată cu migdale și cocos
Această cremă tartinabila cu arome subtile este o variantă mult mai sănătoasă la celebrele creme de alune și ciocolată din comerț.

Pentru a prepara rețeta este indispensabil să dispuneți de un blender, cu ajutorul căruia aveți amesteca și toca fi în toate ingredientele. Este de menționat că migdalele folosite sunt unele pe care le cumpărați crude și mai apoi le veți trata termic.

Migdalele sunt alimente care îți pot îmbunătăți mesele zilnice, atât prin gustul lor deosebit, cât și prin numeroasele proprietăți. Conform Solaris.ro, migdalele contribuie la menținerea sănătății pielii. Grăsimile monosaturate ce sunt conținute de migdale, alături de antioxidanții naturali, te vor ajuta să-ți protejezi sănătatea inimii. În plus, cantitatea mare de fibre pe care migdalele o conțin este benefică pentru protejarea sănătății sistemului digestiv.

Migdalele sunt bogate în vitaminele B1, B2 și B6, compuși care pot influența într-un mod pozitiv sistemul nervos. De asemenea, calciul, potasiul și magneziul ce se află în compoziția acestui aliment vor contribui la susținerea unei bune funcționări a nervilor, mai arată sursa citată.

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu migdale și cocos

2 căni de migdale întregi

1 cană de nucă de cocos mărunțită (fulgi)

¼ linguriță de sare

2 lingurițe de pudră de cacao

1 lingură de zahăr pudră/granulat la alegere (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Adăugați migdalele într-o tavă mare de copt și prăjiți-le timp de 8 minute. Se scot din cuptor și se adaugă nuca de cocos, prăjindu-se pentru încă 4 minute. Pentru a vă asigura că nu vă ardeți nuca de cocos vă recomandăm să verificați la 2 minute, apoi din nou la 3 minute. Fiecare cuptor merge în mod diferit, iar gătitul excesiv al nucii de cocos (sau al migdalelor) va strica crema.

Lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de a transfera totul într-un robot de bucătărie mare și de a amesteca timp de 3-5 minute. Va trebui să opriți aparatul și să răzuiți în mod regulat pe margini. Dacă aveți un robot de bucătărie cu viteză mică, acest lucru poate dura până la 10 minute. Odată ce ați obținut un unt de nuci omogen, adăugați sarea, cacaoa și îndulcitorul și amestecați încă puțin cu blenderul până când se combină.

Sursa: Instagram