Cum să te Îmbraci Pentru a fi Mereu Elegantă

Cum să te Îmbraci Pentru a fi Mereu Elegantă
Dacă vrei să arăţi întotdeauna bine este esenţial să ştii ce piese vestimentare să cumperi şi ce ar trebui să porţi pentru a te simţi confortabil.

Iată câteva trucuri care te pot ajuta să ridici instantaneu o ţinută de la obişnuit la spectaculos.

Păstrează lookul simplu

Dacă ar fi să înveţi de la cei mai buni, ar trebui ca înainte de a ieşi din casa să te mai uiţi o dată în oglindă şi să renunţi la accesoriile sau piesele care îţi complică excesiv ţinuta. De asemenea, ai nevoie de câteva piese de bază cum ar fi o cămaşă albă, un pulover bun din caşmir sau un trench bine croit. Sunt printre cele mai bune investiţii şi le vei putea asorta uşor la diverse ţinute.

Măsura potrivită este esenţială

Pentru a arăta impecabil, este esenţial ca hainele să ţi se potrivească cât mai bine. Dacă sunt prea largi sau prea strâmte rişti să te simţi inconfortabil şi, totodată, vei crea o primă impresie total nefavorabilă. Asigură-te că ai ales măsura potrivită şi, dacă este necesar, apelează la un croitor pentru a ajusta hainele astfel încât să pice cât mai bine pe tine.

Găseşte un tricou grafic care să exprime ceea ce simţi

Tricourile grafice sunt o declaraţie vestimentară şi pot transmite şi mesaje. Pentru a fi uşor de întreţinut, confortabile şi durabile, alege bumbacul organic. De asemenea, nu te sfii să le combini cu o cămaşă în carouri, pantofi sport, pantaloni cu talie înaltă şi botine elegante.

Accesoriile schimbă jocul

O pereche de cercei statement, o centură nouă şi subţire pentru blugi sau un colier superb sunt mici trucuri care pot schimba radical o ţinută banală. Însă, pentru a nu îngreuna ţinuta şi a strica lucrurile, nu exagera cu acestea şi păstrează-le în limite rezonabile şi discrete. De exemplu, dacă ai ales o pereche de cercei wow, renunţă la alte accesorii.

Trebuie să ai mai multe perechi de blugi

Dacă vei avea mai multe perechi de blugi care funcţionează pentru diverse ocazii şi dispoziţii, va fi uşor să creezi ţinute atractive. Alege o pereche cu talie înaltă pentru ieşirile de seară cu prietenii sau pentru o duminică relaxată, dar şi o pereche cu talie joasă sau skinny pe care să îi poţi purta la diverse ţinute casual.

Inspiră-te din ţinutele femeilor pe care le admiri

Pentru a găsi idei noi de ţinute pentru diverse ocazii, inspiră-te din ceea ce poartă femeile pe care le admiri şi le urmăreşti pe Instagram sau pe Pinterest. Acest lucru te poate inspira atât în alegerea hainelor, cât şi a accesoriilor, a coafurii şi a machiajului.

Reorganizează-ţi dulapul la începutul fiecărui sezon

Ideal ar fi ca la începutul fiecărui sezon să îţi rezervi timp pentru a-ţi analiza garderoba şi a stabili care sunt piesele care nu îţi mai plac şi care nu se potrivesc stilului tău. Renunţă la ele pentru a face loc altora şi organizează-ţi hainele pe categorii astfel încât să fie mai uşor să le găseşti. Alege un sistem care funcţionează pentru tine şi care îţi permite să gândeşti rapid ţinutele de care ai nevoie şi nu uita să ai şi câteva rochii elegante de damă pentru diverse ocazii.

Încearcă noile tendinţe

Rămâi deschisă la noile tendinţe, dar nu le adopta fără a le încerca şi a vedea în ce măsură funcţionează pentru tine. Nu uita că moda este ciclică şi că blugii aceia cu talie înaltă purtaţi cu pantofi cu toc acum cinci ani, vor arăta acum cât se poate de modern dacă îi vei purta cu pantofi sport. Urmăreşte să alegi piese cât mai atemporale pe care să le poţi purta şi în anii următori şi nu deveni victima modei de sezon.

Poartă haine în care te simţi în largul tău

Dacă vei alege haine în care nu te simţi confortabil doar de dragul de a ţine pasul cu moda, nu te va ajuta foarte mult. Poarta ceea ce te face să te simţi în largul tău şi sigur vei arăta bine. Totuşi, nu este rău să experimentezi şi să încerci şi look-uri noi. Dacă trec testul, pot intra în garderoba ta.

Nu te sfii să ai mai multe piese vestimentare de acelaşi fel

Dacă ai stabilit elementele de bază ale stilului tău vestimentar, nu te sfii să colecţionezi mai multe piese de acelaşi fel. De exemplu, poţi avea în garderobă mai multe modele de cămăşi albe, blugi sau pantofi cu toc. Dacă îţi place ceva şi ai diverse versiuni, va fi mai uşor să creezi ţinutele potrivite şi să arăţi de fiecare dată superb.

Nu ezita în a testa piesele contrastante

Împerecherea unei rochii mulate cu pantofi sport este un clasic modern. La fel şi combinarea imprimeurilor diferite cum ar fi dungile cu florile. Nu uita, însă, să alegi culori care se armonizează şi piese în care te simţi confortabil. De asemenea, ţine cont de ocazia pentru care te îmbraci şi  verifică vremea înainte de a ieşi din casă.