Viețile multora dintre noi se desfășoară „pe pilot automat”, încă de la trezire. Ducem o viață „ pe repede înainte”, stresantă și copleșitoare. Ne trezim obosiți, parcurgem o rutină matinală menită să ne pună pe picioare. Așa credem noi. De fapt, deseori, greșim „sărind” peste ceea ce credem că poate fi omis.
Nu e necesar să ne grăbim să începem munca. Lucrurile trebuie făcute cu calm. Un start bun asigură o zi excelentă. Iată câteva sfaturi de la specialiști.
Evitați tehnologia
Știm, prima mișcare după trezire e să verificați notificările de pe telefon, dar acest lucru mai poate aștepta. Veți fi conectați oricum, toată ziua. Gestul vă poate ruina productivitatea matinală. Dacă primul lucru pe care-l veți vedea dimineața pe rețelele sociale sunt vești proaste sau imagini super editate, care stârnesc oarece invidie, se declanșează FOMO (Fear of missing out – anxietatea celui care crede că alții se distrează în lipsa lui). Automat, mintea va fi reactivă, în loc să fie proactivă.
Iar știrile negative vă vor pune într-o dispoziție defensivă. Recomandarea e să mai stați în pat, fără tehnologie câteva minute, să vă gândiți că începe o nouă zi, care va fi frumoasă, indiferent câte veți avea de rezolvat. Căutați soluții. Astfel vă veți trezi corpul în liniște și cu o dispoziție constructivă.
Lăsați să fie lumină în cameră
Lumina solară este unul din cele mai bune moduri de a trezi natural corpul. Ideal e să vă expuneți treptat la lumină, așa că mai bine dormiți fără storuri trase. Pentru a evita un start brusc, lăsați soarele să intre natural în încăpere.
Beți un pahar plin cu apă
Medicii și nutriționiștii recomandă consumul unui pahar mare cu apă pe stomacul gol. Minim 200 ml. Ajută și digestia. Ideea e simplă: după cele 6 – 8 ore de somn, în mod natural, organismul e deshidratat și are nevoie de apă.
Dacă alegeți să beți apă caldă cu zeamă de lămâie veți ajuta corpul la eliminarea toxinelor din tubul digestiv care s-au acumulat peste noapte, acest lichid stimulând și metabolismul.
Faceți puțină mișcare
Câteva minute de yoga sau câteva exerciții lente de înviorare vă vor da un tonus bun. Dacă aveți un animal de companie, acum e momentul să îi scoateți la plimbare. Nu trebuie să fie ceva intens. Ideea e doar să puneți corpul în mișcare.
Pregătiți un mic dejun sănătos
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie ceva complicat. Pregătiți o masă cu grăsimi bune, proteine slabe și cereale integrale, acestea vor asigura o sursă de energie pentru a începe ziua.
Faceți-vă timp ca să vă pregătiți de noua zi
Un duș cald, hidratarea pielii, machiaj, dacă e cazul. Sunt doar câteva repere care vă vor garanta un debut bun de zi. Pentru a economisi timp, o idee e să vă pregătiți garderoba de cu seară.
Deschideți o listă de obiective ale zilei
Gândiți-vă la lucrurile pe care le ai de făcut peste zi. Încercați să limitați lista la maxim cinci obiective. Cu cât e mai realistă, cu atât sunt mai mari șansele reale să o îndepliniți în totalitate. Odată stabilite, notați obiectivele, clasificați-le după importanță și prioritizați. Acest lucru asigură motivație.
Sursa foto: Pixabay
Robert De Niro a cheltuit peste 50.000 de dolari pentru copilul despre care a aflat 10 ani mai târziu că nu este al lui
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook