Cum se obține adeverința de vaccinare. Pași pentru descărcarea ei

Cum se obține adeverința de vaccinare. Pași pentru descărcarea ei
Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva Covid-19 a anunțat cum se obține adeverința de vaccinare, pentru cei ce nu o au încă.

CNCAV a publicat astăzi un scurt ghid care arată cum se obține adeverința de vaccinare, dacă cineva nu o are încă. Acest lucru se poate întâmpla în câteva cazuri. Unul din ele este atunci când programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective. 

Al doilea caz este dacă persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței

Cel de-al treilea caz intervine dacă informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, precizează CNCAV, pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Cum se obține propriu zis adeverința de vaccinare

  • Accesează site-ul: adulti.renv.ro
  • Apasă butonul roșu pentru obținerea adeverinței
  • Bifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon
  • Introduceți codul de validare primit pe telefon
  • Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

CNVAC precizează că adeverința nu poate fi descărcată din străinătate. Trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței, spune sursa citată.

Foto: Facebook

Rucola are beneficii multiple. Este o adevărată minune pentru sănătate

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri