Cum și-a înfruntat Mihaela Tatu marile drame ale vieții

Cum și-a înfruntat Mihaela Tatu marile drame ale vieții
Avea o emisiunea care se numea „De 3 ori femeie” dar ea însăși este de trei ori femeie. Ba chiar de mai multe ori. Mihaela Tatu s-a retras din televiziune dar ar putea oricând să revină. Ea a vorbit despre cum și-a înfruntat marile drame ale vieții. Are o relație cu totul aparte cu problemele, iar acum a decis să vorbească despre asta.

La 57 de ani, retrasă din televiziune, Mihaela Tatu debordează de energie, de optimism și de bună dispoziție. Însă nu a fost tot timpul așa. Problemele s-au ținut lanț de ea. Imediat după retragerea din lumina reflectoarelor unde a stat 22 de ani, a aflat că suferă de fibrom uterin. Viața i s-a schimbat. S-a luptat cu boala. Și cu kilogramele în plus.

Și nu a fost tot. A trebuit ulterior să se opereze la genunchi și cu asta și-a schimbat radical și definitiv modul de viață. A fost obligată să renunțe la multe din pasiunile ei, dar și să își găsească unele noi.

„Mi-am dat calul, schiurile, patinele…”

„Trăim niște vremuri pe care omenirea nu e pregătită să le ducă și apar stările de neputință, transformate în angoase, neliniști, depresii. Eu am trecut printr-o depresie’, singura de altfel, nu mai ales’ ci din cauza operației de la genunchi. A trebuit să-mi schimb stilul de viață și preocupările la 180 de grade. Asta m-a și făcut să-mi revin pe de-o parte.

Am avut un medic ortoped la recuperare, care mi-a spus cât se poate de direct (la mine asta funcționează când sunt confuză) să-mi iau adio de la multe dintre preocupările mele și sporturile pe care le practicam. Am avut o perioadă în care am plâns până n-am mai putut. Mi-am dat calul, schiurile, patinele și sandalele de dans sportiv, și mi-am văzut de viață. Că doar n-am murit. Doar am deteriorat genunchiul mai… altfel.

Și am început să călătoresc mult și să fac drumeții. Așa am făcut Camino de Santiago de Compostela. Mi-am schimbat obiectivele. Lucru pe care îl fac constant. Să-ți găsești și să-ți definești sensul vieții, schimbându-l în raport cu ceea ce trăiești și în funcție de cum evoluează societatea. Și am mai avut momente de cumpănă, de confuzie sau de tristețe. Însă așa e în viață. Astea sunt situațiile care călesc, transforma, te fac să mergi înainte. E doar viață.

M-am cercetat, am descoperit că eu am instrumentele la care să apelez, (și nu alții), pentru a trai frumos și armonios în viață mea și nu a altora. Pentru că asta e iluzia. Că alții sunt vinovați de ceea ce ți se întâmplă tie. Nu-i chiar așa. Ești ceea ce alegi tu să fii în fiecare clipă”, a mărturisit Mihaela Tatu într-un interviu pentru Fanatik.

Relația cu problemele

Mihaela Tatu a mai mărturisit că s-a confruntat cu depresia și a povestit și cum a depășit problemele. Are ea un secret al ei. Nu degeaba i se spune „de trei ori femeie”. Ideea e simplă: temerile pe care le eviți, rămân, nu dispar.

„Cred că e bine să trecem prin probleme, și nu peste ele. Dacă le bagi sub covor și nu-ți dai seama de ce ți s-a întâmplat, se vor întoarce și vei face aceleași greșeli, poate mai mari și cu pagube emoționale mai adânci și dificil de gestionat. Apoi, poate că e bine să nu-l  excludem pe Dumnezeu”, a mai spus Mihaela Tatu.

Sursa foto: Instagram

Mircea Crișan, un mare actor. Textele lui umoristice erau pline de „șopârle”

Recomandarile noastre