Cum trebuie pregătit butoiul înainte de a pune varză și din ce material trebuie să fie. Doar așa va rezulta un produs fantastic

Cum trebuie pregătit butoiul înainte de a pune varză și din ce material trebuie să fie. Doar așa va rezulta un produs fantastic
Odată ce toamna și-a intrat în drepturi, toate gospodinele încep să fac pregătirile pentru murături,

Murături, dulcețuri și multe alte bunătăți pentru iarnă? Doamnele se întrec în a arăta cât de bune gospodine sunt.

Cum trebuie pregătit butoiul înainte de a pune varză și din ce material trebuie să fie. Doar așa va rezulta un produs fantastic

Nimic nu se compară cu varza murată preparată acasă. Gospodinele trebuie însă să știe că aceasta se va pune la murat după Sfântul Dumitru. Potrivit tradiției, atunci varza va ieși limpede și va avea un gust extraordinar. Când vă apucați să puneți varza pentru iarnă, trebuie să alegeți una cu frunze subțiri și nervuri cât mai mici.

De asemenea, e bine să optați pentru varză cu dimensiuni medii. E foarte important să fiți foarte atenți și la butoiul în care veți depozita varza. Dacă veți alege un butoi din stejar, atunci varza va avea o aromă cu totul și cu totul deosebită. Opăriți butoiul, apoi adăugați var nestins cu apă, lăsați să acționeze o zi, apoi spălați bine.

Se poate dezinfecta cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu

De asemenea, butoiul, chiar și cel din plastic, poate fi dezinfectat cu o soluție de apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Se recomandă o linguriță cu vârf de bicarbonat de sodiu la un litru cu apă. Lăsați câteva ore, apoi clătiți cu apă caldă și apoi cu apă rece.

De ce să puneți zahăr la murat o bucățică de zahăr

Pentru saramură se pun 500 g grame de sare la 10 litri de apă. Aranjați varza în butoi, adăugați condimentele, iar pentru ca varza să țină cât mai mult timp puneți o bucată de zahăr, odată la două săptămâni. Dar și o bucată de lemn de mesteacăn. Odată ce ați pus varza la murat, aceasta trebuie vânturată de câteva ori și păstrați butoiul la temperatura camerei pentru două săptămâni. După aceea, puteți muta butoiul cu varză într-un loc rece.

Sursă foto: socacita