Cum trebuie să curățăm periuța de dinți. Sfaturi de la un denstist

Cum trebuie să curățăm periuța de dinți. Sfaturi de la un denstist
Ori de câte ori ne uităm pe platforme online precum TikTok, pare să existe întotdeauna ceva nou și fascinant de învățat, de la trucuri de viață la sfaturi de gătit.

Recent, echipa de la My Job Quote a cercetat platforma de socializare pentru a găsi cele mai mari greșeli de curățare pe care le facem în baie. Și concluziile lor arată că, cu toții trebuie să oferim periuțelor de dinți o curățare bună și adecvată.

Pentru a arăta de ce, au ales un videoclip TikTok al unui dentist din Statele Unite ale Americii cunoscut sub numele de Dr. M (Suhail Mohiuddin). În clipul său, el explică faptul că trecerea periei sub robinet înainte și după curățarea dinților nu o face foarte curată. Asta pentru că periuța de dinți găzduiește peste 100 de milioane de bacterii, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Manchester.

„Știați că periuța voastră de dinți are o grămadă de germeni! Acesta este modul în care o curățați și vă puteți menține sănătos”, spune Dr. M în videoclipul său. El explică cum ar trebui să vă curățați în mod regulat periuța de dinți, pentru a scăpa de bacteriile dăunătoare.

Cum ne curățăm corect periuța de dinți

El ne sfătuiește să spălăm zilnic capul pensulei cu apă și săpun cald, asigurându-vă că, clătiți tot săpunul în mod corespunzător. Al doilea pas spune să „dezinfectăm” periuța. Pentru a face acest lucru, el amestecă o linguriță de trei la sută peroxid de hidrogen cu o cană de apă (237 ml). Apoi așează periuța de dinți în amestec și o lasă la macerat peste noapte înainte de a o clăti dimineața. Alternativ, puteți înmuia periuța de dinți cu apă de gură antibacteriană. Dacă nu aveți apă de gură, dizolvarea unui produs de curățare a protezei dentare sau a unui amestec de două lingurițe bicarbonat de sodiu în apă funcționează la fel de bine.

@dr.m_

Throwback to the advice that started my Tik Tok journey! #dentist #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Obnimi – Callmearco Remix – mattia

Peste 161.000 de oameni au apreciat videoclipul doctorului M, mulți mulțumindu-i pentru că a împărtășit sfatul.

„Aceasta este o veste nouă pentru mine. Nu am luat-o niciodată în considerare, dar are un sens perfect. Mulțumesc, doctore”, „Acesta este un videoclip extraordinar! Cu siguranță voi distribui aceste informații!”, „Bine de știut”, au spus oamenii în secțiunea de comentarii.

Ce spune medicul român după ce l-a vaccinat pe premierul Benjamin Netanyahu

Recomandarile noastre