Ce spune medicul român după ce l-a vaccinat pe premierul Benjamin Netanyahu

Ce spune medicul român după ce l-a vaccinat pe premierul Benjamin Netanyahu
Românul Herman Berkovits, medicul de decenii al lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, şi al familiei sale, vorbeşte despre efectele secundare ale vaccinului anti coronavirus pe care i l-a făcut acestuia și pe care și l-a administrat și lui însuși și familiei sale.

Benjamin Netanyahu a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat, și, totodată, unul din primii lideri ai lumii. Momentul consumat în 19 decembrie în fața camerelor de luat vederi a fost unul extrem de mediatizat pe întreg globul, fiind un semnal extrem de puternic transmis de unul dintre cei mai informaţi oameni ai planetei.

Medicul personal al premierului s-a vaccinat și el. I-a vaccinat și pe soția sa și pe cei doi copii ai lor, pe 25 decembrie. Și povestește din proprie experiență ce a simțit după administrarea primei doze. „Eu am avut puțină amețeală. Soția și băieții mei nu au nimic”, a spus medicul.

Amețeala – singurul efect advers după vaccin

Amețeala a fost singurul efect advers, și acesta de scurtă durată. „Da, un pic de amețeală și asta a fost tot. Nici măcar asta nu mai am acum. Am condus mașina, nu am avut niciun fel de problemă cu stabilitatea. Vreau să vă spun că mă simt bine din punct de vedere psihologic și sufletește, pentru că am luat accest vaccin”, a declarat Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian, într-un interviu pentru Fanatik.ro.

Medicul crede că vaccinul va dezvolta mai repede anticorpii, decât boala. Mulți tineri fac COVIS-19 în formă ușoară și poate că din această cauză nu dezvoltă anticorpi, mai arată specialistul.

Ce reacție a avut premierul israelian la vaccin

„Singura reacție a fost o mică sensibilitate la locul în care a fost aplicată injecția. Dar mi-a spus că asta a fost doar la început, imediat după ce i-am făcut vaccinul. Apoi, n-a mai simțit nimic”, a mai declarat medicul român în același interviu.

Din informațiile pe care le deține medicul personal al premierului israelian, între cele aproximativ 35.000 de persoane, care au făcut vaccinul în Israel, nu au existat cazuri de efecte adverse. „Doar câțiva au făcut o mică iritație la nivel local, în jurul zonei în care au fost injectați”, a explicat acesta pentru sursa citată.

Românii trebuie să înțeleagă de ce trebuie să se vaccineze

Din postura de specialist și medic al unuia din cei mai importanți șefi de stat, dar și de om vaccinat, Herman Berkovits are un mesaj pentru toți românii care sunt împotriva vaccinării.

„Toți cei care sunt împotriva vaccinării și fac niște lucruri pe care, pur și simplu, nu ai avea voie să le faci, trebuie să știe că este mult mai sigur vaccinul decât să primești boala. Din boală poți să mori (…), poți rămâne cu sechele, în vreme ce vaccinul are numai efecte secundare minore.

Am auzit că sunt oameni care au făcut puțină febră, poate câțiva au făcut și puține frisoane. (…) De aceea le spun tuturor celor care mă sună să meargă imediat să se vaccineze. Asta le propun și românilor. (…)”, a transmis reputatul medic.

Persoanele cu alte boli trebuie să se vaccineze

„Recomandarea mea este ca și cei care suferă de alte boli să își facă vaccinul! 100%. De altfel, chiar pentru ei este indicat în mod expres acest vaccin. La noi, primii care primesc vaccinul sunt cei din domeniul medical, vârstnicii de peste 60 de ani care au, de obicei boli. Asta pentru că cei care au alte boli și se infectează cu coronavirus, pot să moară. Ei sunt în cel mai mare pericol. Dar de la vaccin nu se moare! Nu există decât efecte secundare minore, ca la vaccinul anti-gripal. (…)

Trebuie explicat la televizor. La noi mereu e un medic specialist cunoscut care explică vaccinul și lipsa complicațiilor. Oamenii sunt speriați de faptul că vaccinul s-a făcut într-un timp atât de scurt, însă asta s-a întâmplat fiindcă tehnologia este foarte avansată astăzi. Nu mai există nici birocrația de pe vremuri.

Pe lângă asta, sunt și foarte mulți bolnavi, ceea ce înseamnă că se pot face foarte multe experiențe. Fie că este Pfizer sau Moderna, aceste companii au făcut o grămadă de experimente înainte de a lansa vaccinul”, a mai completat medicul personal al lui Netanyahu.

Cine nu trebuie să facă acest vaccin?

„Cu toţii îl pot face, cu excepția unor anumite categorii de oameni, precum tinerii sub 16 ani sau femeile gravide, adică organismele care nu sunt suficient de experimentate în acest moment. Dar, repet, este important de spus că boala este periculoasă, vaccinul nu! Vaccinul nu este periculos deloc.

Nu există niciun fel de cazuri grave semnalate, la 30 – 35.000 de vaccinuri câte s-au făcut până acum în Israel”, a mai explicat medicul lui Netanyahu. De asemenea, persoanele care au simptome de COVID-19, trebuie să aștepte să treacă acestea pentru a se vaccina. Conform documentației Pfizer, 95% dintre cei vaccinați vor produce anticorpi. Dar 5% nu vor produce anticorpi, însă și acești 5% vor fi revaccinați.

Momentan nu se știe cât va ține imunizarea. „Eu îmi închipui că o să ajungem exact ca în cazul vaccinului anti-gripal, adică să primim anual un vaccin împotriva coronavirus în următorii ani. Deja au apărut unele mutații, vor mai apărea probabil. Pfizer spune că vaccinul ajută și împotriva mutațiilor, dar trebuie oricum să avem grijă”,  a mai spus medicul Herman Berkovits.

Opinia specialistului e ca și pacienții care au avut COVID-19 să se vaccineze dacă numărul anticorpilor dezvoltați după boală e redus, a mai declarat medicul pentru Fanatik.ro.

Sursa foto: Instagram

Interviu-eveniment cu o „regină” care a petrecut 15 Revelioane cu Ceaușeștii

Recomandarile noastre