Simona Ionescu / Redactor Șef

Cumpărați ouăle de Paște acum, ca să faceți o economie majoră! Păstrați-le așa, pentru a nu se strica – Trucuri senzaționale!

Cumpărați ouăle de Paște acum, ca să faceți o economie majoră! Păstrați-le așa, pentru a nu se strica – Trucuri senzaționale!
Ca să nu petreceți sfânta sărbătoare a Învierii la spital, trebuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați ouăle pe care le veți vopsi pentru Paște

De asemenea, trebuie să știți cum să le păstrați dar și cum să le gătiți pentru a nu vă îmbolnăvi.

Oul este unul dintre mai hrănitoare alimente, dar și cele mai gustoase, de aceea sunt preferatele românilor. Dacă în cursul anului consumăm ouă mai rar, când vine Paștele toți românii fac abuz. De aceea, specialiștii vă recomandă să vă abțineți de dragul sănătății. Mai mult, trebuie să știți cum să alegeți ouăle, pentru că acestea sunt produse alterabile care, odată ce sunt ținute în condiții nefavorabile, se pot altera și vă puteți trezi cu toxiinfecții alimentare.

Nu lăsați ouăle să fie expuse razelor de soare

Specialiștii vă recomandă să țineți ouăle la frigider, niciodată expuse razelor solare, ci la rece, doar în spații curate. Ar fi bine să fie puse în frigider, nu pe ușa acestuia. Cumpărați ouă cu coaja întreagă, mată și aspră, care să nu fie fisurată sau crăpată.

Nu alegeți niciodată ouă care au coajă lucioasă și unsuroasă sau pătată. Atenție! Ouăle nu trebuie să stea în frigider mai mult de două săptămâni înainte de a fi mâncate. În cazul în care coaja unui ou s-a fisurat sau crăpat, trebuie consumat imediat.

Oul nu se freacă cu materiale aspre

Dacă vreți să spălați oul, aveți grijă și nu îl frecați cu materiale aspre, pentru că e posibil ca germenii să pătrundă prin coaja fisurată. Întrucât ouăle pot fi contaminate cu patogeni, se pregătesc până când albușul și gălbenușul vor fi tari. Ouăle care s-au fiert nu se introduc imediat în frigider, ci la două ore după ce se răcesc, până atunci vor sta la temperatura camerei. Dacă ați scos coaja de la ouă, nu le țineți în frigider mai mult de trei zile fără să le consumați.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre